Brasserie De Wijngaard in Thorn serveert op 28 januari het lievelingsgerecht van Napoleon: Kip Marengo. Napoleon-kenner Patrick Buch kruidt het etentje met interessante weetjes en stukken uit zijn verzameling. [naar artikel]
Een week voor de verkiezingen heeft de Duitse bondskanselier in Berlijn vragen beantwoord voor een zaal van 150 kinderen tussen 6 en 14 jaar. [naar artikel]
Eden Hazard is exact 10 jaar prof. De Rode Duivel schittert niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Wij maakten een overzicht van zijn grappigste momenten. [naar artikel]
De legende gaat dat Napoleon ooit in een hoeve geslapen heeft in Linden bij Lubbeek. Daar is nu een restaurant “Het Bed van Napoleon”. De keizer zou er zelfs een kind verwekt hebben met de plaatselijke boerendochter. Klopt het verhaal en zijn er nazaten van Napoleon in Lubbeek? [naar artikel]
"Napoleon", de nieuwste film van regisseur Ridley Scott, was nog niet in de bioscoopzalen of historici begonnen de fouten al op te lijsten. Scott was bij het maken van de film duidelijk niet bezig met een accurate weerspiegeling van de feiten. Stond de paus er bijvoorbeeld echt maar sullig bij toen Napoleon zichzelf kroonde? En heeft Napoleons moeder een maagd geregeld voor haar zoon zodat hij die kon bevruchten? Napoleonkenner Johan Op De Beeck heeft de antwoorden. [naar artikel]
In brasserie De Rotonde in Melveren (Sint-Truiden) wordt de pikantste hamburger van België geserveerd: een broodje met twee hamburgers, salade en een sausje op basis van de pikantste peper ter wereld. Zo heet is de Fonsies Insane Hot Burger, dat wie hem wil consumeren eerst een document moet ondertekenen waarin de uitbaters vrijgesteld worden van elke aansprakelijkheid in het geval van neveneffecten. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij de seizoensklassieker tomaat-garnaal in Hasselt, Antwerpen, Leuven, Gent en Brugge. “Met zelfgemaakte mayonaise en kropsla erbij was dit zelfs een 10/10 geweest.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij de seizoensklassieker tomaat-garnaal in Hasselt, Antwerpen, Leuven, Gent en Brugge. “Met zelfgemaakte mayonaise en kropsla erbij was dit zelfs een 10/10 geweest.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu echt de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij een Brusselse wafel in Brugge, Gent, Leuven, Hasselt en Antwerpen. “Dit is een toeristenval die ik alleen maar met een nul kan belonen.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij een caesarsalade in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren: “Mooi gekleurde kip met perfecte cuisson.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.