Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

COLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ons restaurant is niet meer. Net als Tom. Maar het wordt een plek waar mensen mogen komen praten over hun verdriet”

22/01/2023 - 09:06
"Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison verkoopt dit weekend hun restaurant uit. Die opkuis is nodig om plaats te maken voor haar nieuwe winkel Splinter: “Ik ben zo blij dat de ziel van ons restaurant en van Tom verder zal leven in de keuken van zoveel mensen en in zoveel andere restaurants.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. COLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ons restaurant is niet meer. Net als Tom. Maar het wordt een plek waar mensen mogen komen praten over hun verdriet” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison verkoopt dit weekend hun restaurant uit. Die opkuis is nodig om plaats te maken voor haar nieuwe winkel Splinter: “Ik ben zo blij dat de ziel van ons restaurant en van Tom verder zal leven in de keuken van zoveel mensen en in zoveel andere restaurants.” [naar artikel]


2. Alison maakte na de dood van haar man Tom een winkel van hun restaurant: “Verdriet zie ik niet per se als iets negatiefs” (31/10/2023 - Het Belang van Limburg)

November, misschien nog meer dan anders de tijd om stil te staan bij wie er niet meer is. Bij wat de dood met ons doet. En of we daarvan kunnen leren? Billie spreekt met 5 vrouwen die op hun manier woorden voor het onzegbare zochten. Met muziek, kunst of een zaak. Zij maakten iets uit hun verlies en proberen zo uit tranen parels te puren. Vandaag: Alison Roels. [naar artikel]


3. Praten, praten, praten, de rest komt later (09/08/2017 - De Standaard)

Bij conflicten, en zeker bij echtscheidingen, grijpen we vaker naar een bemiddelaar. Minister van Justitie Koen Geens juicht dit toe en werkt aan een wet die bemiddeling een boost moet geven. [naar artikel]


4. Hoe moet een brandweerkorps omgaan met trauma? ‘Praten, praten, praten’ (12/08/2019 - De Morgen)

Er moet meer aandacht komen voor de psychologische ondersteuning van brandweerlui. Dat zeggen experts nadat in Beringen twee collega’s overleden en vier gewond raakten. ‘Zo’n trauma kun je jaren meedragen.’ [naar artikel]


5. Kinderpsychologe: "Praten, praten, praten, is remedie tegen agressie in het onderwijs" (05/09/2019 - VRT NWS)

De kinderpsychologe Lieve Swinnen heeft in "Vandaag" op Eén gepleit voor het versterken van de praatcultuur in Vlaanderen om agressie bij kinderen en jongeren te bestrijden. Radiopresentatrice en dj Evi Geysels getuigde in de talkshow over de toenemende agressie waarmee ze geconfronteerd wordt als leerkracht op school. [naar artikel]


6. ‘Praten, praten, praten’ kan donkere gedachten bij tienermeisjes net nog erger maken (09/09/2019 - De Morgen)

Praten, praten, praten. Het is het gouden advies aan jongeren wanneer ze zich slecht voelen. Maar je kunt wel degelijk te veel met vrienden doorbomen, of liever: piekeren. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Margot Bastin (KU Leuven). ‘Leerkrachten hebben me verteld dat één leerling met depressieve klachten de klas kan meetrekken. Er is wel degelijk een besmettingsgevaar.’ [naar artikel]


7. Achter de lach van Jan Boskamp schuilt verdriet: “Mensen zeggen weleens dat verdriet slijt. Nou, donderstraal maar op” (07/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar Jan Boskamp ook komt, de lach vergezelt hem. Maar achter die lach schuilt eveneens verdriet. Hoe de 75-jarige tv-knuffelbeer het leven koestert, ondanks tal van tegenslagen. “Man, al die mensen die je ontvallen... Waardeloos. Echt waardeloos.” [naar artikel]


8. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


9. Alison verloor 1 jaar geleden haar man en chef-kok Tom na strijd tegen kanker: “Verdriet is als een splinter. Je ziet het niet, maar voelt het wel” (31/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een jaar geleden overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent aan een ongeneeslijke darmkanker. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen de tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison (36), Daniel (9) en Leo (6) herdenken vandaag hem, zijn eeuwige humor en de levensmotto’s die hen nog steeds motiveren. “Als ik hem op foto’s zie, komt het verlies keihard binnen.” [naar artikel]


10. ‘Ik heb met ‘Boris’ een reeks gemaakt over een verdriet van 25 jaar oud en daar komt dan plots een laagje verdriet van 25 dagen oud bovenop’ (24/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!