Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison verkoopt dit weekend hun restaurant uit. Die opkuis is nodig om plaats te maken voor haar nieuwe winkel Splinter: “Ik ben zo blij dat de ziel van ons restaurant en van Tom verder zal leven in de keuken van zoveel mensen en in zoveel andere restaurants.” [naar artikel]
November, misschien nog meer dan anders de tijd om stil te staan bij wie er niet meer is. Bij wat de dood met ons doet. En of we daarvan kunnen leren? Billie spreekt met 5 vrouwen die op hun manier woorden voor het onzegbare zochten. Met muziek, kunst of een zaak. Zij maakten iets uit hun verlies en proberen zo uit tranen parels te puren. Vandaag: Alison Roels. [naar artikel]
Bij conflicten, en zeker bij echtscheidingen, grijpen we vaker naar een bemiddelaar. Minister van Justitie Koen Geens juicht dit toe en werkt aan een wet die bemiddeling een boost moet geven. [naar artikel]
Er moet meer aandacht komen voor de psychologische ondersteuning van brandweerlui. Dat zeggen experts nadat in Beringen twee collega’s overleden en vier gewond raakten. ‘Zo’n trauma kun je jaren meedragen.’ [naar artikel]
De kinderpsychologe Lieve Swinnen heeft in "Vandaag" op Eén gepleit voor het versterken van de praatcultuur in Vlaanderen om agressie bij kinderen en jongeren te bestrijden. Radiopresentatrice en dj Evi Geysels getuigde in de talkshow over de toenemende agressie waarmee ze geconfronteerd wordt als leerkracht op school. [naar artikel]
Praten, praten, praten. Het is het gouden advies aan jongeren wanneer ze zich slecht voelen. Maar je kunt wel degelijk te veel met vrienden doorbomen, of liever: piekeren. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Margot Bastin (KU Leuven). ‘Leerkrachten hebben me verteld dat één leerling met depressieve klachten de klas kan meetrekken. Er is wel degelijk een besmettingsgevaar.’ [naar artikel]
Waar Jan Boskamp ook komt, de lach vergezelt hem. Maar achter die lach schuilt eveneens verdriet. Hoe de 75-jarige tv-knuffelbeer het leven koestert, ondanks tal van tegenslagen. “Man, al die mensen die je ontvallen... Waardeloos. Echt waardeloos.” [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Een jaar geleden overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent aan een ongeneeslijke darmkanker. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen de tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison (36), Daniel (9) en Leo (6) herdenken vandaag hem, zijn eeuwige humor en de levensmotto’s die hen nog steeds motiveren. “Als ik hem op foto’s zie, komt het verlies keihard binnen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.