De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
In een woning in de Jodenstraat is maandagavond brand ontstaan in de keuken. Dat gebeurde toen er vetstof werd verhit in een pan. [naar artikel]
Wie rondvraagt bij ouders van jonge kinderen of ze kant-en-klare fruitpap van Olvarit of versgemaakte papjes serveren, krijgt zeer uiteenlopende meningen te horen. En geef je een kind daarbij dan een koek of niet? “Vanaf 6 maanden komt daar nog de vraag bij of je je kind vlees, vis of vleesvervangers geeft", vertelt kinderdiëtiste Wendy Willems (UZ Leuven). Ze tipt welke voeding het gezondst is voor je kind per leeftijd én hoe je ervoor zorgt dat ze later eten ‘wat de pot schaft’. [naar artikel]
De zomer loopt op zijn einde, en dat betekent ook dat het barbecueseizoen er bijna op zit. Onze experten geven daarom voor de allerlaatste keer het antwoord op de populairste grillvragen. Wat is de beste vis op de grill? Hoe geef je groenten smaak? En hoe krijg je een perfecte korst op je vlees? Topchefs zoals Peter De Clerck, Jelle Beeckman, Kevin Kegelaars en Sandra Bekkari geven hun gouden tips. “Als je het vlees te vroeg kruidt, riskeer je dat de peper verbrandt.” [naar artikel]
Toen ze 18 was en op uitwisseling in Amerika, at ze zoveel muffins en cupcakes dat ze op drie maanden 20 kilo bijkwam. Om vervolgens zo fel af te... [naar artikel]
Toen ze 18 was en op uitwisseling in Amerika, at ze zoveel muffins en cupcakes dat ze op drie maanden 20 kilo bijkwam. Om vervolgens zo fel af te... [naar artikel]
De veganistische levenswijze is aan een opmars bezig, maar toch bestaan er nog heel wat misverstanden over. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze... [naar artikel]
Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en... [naar artikel]
Vraag je je ook al eens af of het al dan niet beter is om fruit vers of uit de diepvries te consumeren? Diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg en... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.