De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Als er één voedingsmiddel is waarover je tegenstrijdige informatie vindt op dr. Google, dan is het wel soja. Volgens de ene beschermt het tegen kanker, volgens de andere vergroot soja het risico op die ziekte of andere aandoeningen door de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Tijd voor heldere antwoorden. Jolien Jonckheere, voedingswetenschapper bij Vlaams Instituut Gezond Leven, scheidt 6 feiten van fabels. “Let op met voedingssupplementen die soja-isoflavonen bevatten.” [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
https://images0.persgroep.net/rcs/U09uAuSlgaJs5gM-mrxXlVOAwXI/diocontent/110666864/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg [naar artikel]
Neem je jezelf ieder jaar opnieuw voor om gezonder te gaan leven, maar berg je die goede voornemens binnen de maand alweer op? In de ‘Start Gezond’-challenge verzamelde HLN-voedingsdeskundige Sandra Bekkari zeven tips om het deze keer anders aan te pakken. Als afsluiter beantwoordt ze tien lezersvragen die tijdens de challenge haar richting uitkwamen. Van een gezonde boodschappenlijst tot die laatste 5 kilo wegkrijgen: hoe pak je dat aan? [naar artikel]
Toen ze 18 was en op uitwisseling in Amerika, at ze zoveel muffins en cupcakes dat ze op drie maanden 20 kilo bijkwam. Om vervolgens zo fel af te... [naar artikel]
Toen ze 18 was en op uitwisseling in Amerika, at ze zoveel muffins en cupcakes dat ze op drie maanden 20 kilo bijkwam. Om vervolgens zo fel af te... [naar artikel]
De veganistische levenswijze is aan een opmars bezig, maar toch bestaan er nog heel wat misverstanden over. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.