De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nieuw protest dreigt alsnog roet in eten te gooien van bouw Oosterweel

De Standaard

24/01/2023 - 12:19

Het moet het koninginnenstuk worden van de Oosterweelverbinding, de nieuwe en vierde Antwerpse Scheldeoeververbinding tussen grofweg het Noordkasteel en de achterzijde van het Sint-Annabos op Linkeroever. Maandag wordt in Zeebrugge, jawel, gestart met de bouw van het eerste van acht tunnelelementen. Maar nieuw protest van natuurbewegingen, dit keer tegen het oppompen van grondwater, zou de werken eens te meer op de lange baan kunnen schuiven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het koninginnenstuk van Oosterweel is in de maak: bouw Scheldetunnel start vandaag, al dreigt nieuw protest roet in eten te strooien (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het moet het koninginnenstuk worden van de Oosterweelverbinding, de nieuwe en vierde Antwerpse Scheldeoeververbinding tussen grofweg het Noordkasteel en de achterzijde van het Sint-Annabos op Linkeroever. Maandag wordt in Zeebrugge, jawel, gestart met de bouw van het eerste van acht tunnelelementen. Maar nieuw protest van natuurbewegingen, dit keer tegen het oppompen van grondwater, zou de werken eens te meer op de lange baan kunnen schuiven.
  [naar artikel]
 2. Vraagtekens bij werkgevers na kerstvakantie: "We weten nog niet wie er morgen werkt" (03/01/2021 - VRT NWS)
  De verplichte quarantaine voor al wie terugkeert uit een rode zone, dreigt heel wat roet in het eten te gooien bij bedrijven met buitenlandse werknemers, zoals de bouw. Ook in andere sectoren zitten planners soms met de handen in het haar, want wie van het personeel is er allemaal in het buitenland geweest? En wie kan er morgen wél werken?
  [naar artikel]
 3. Eén vallende ster per minuut vannacht? Bewolking dreigt roet in het eten te gooien (12/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht bereikt het spektakel aan de hemel een hoogtepunt. Per uur zouden zeventig tot tachtig sterren moeten vallen. Helaas dreigt de bewolking...
  [naar artikel]
 4. Corona blijft roet in het eten gooien: ook Limburgse volleyderby Maaseik-Achel uitgesteld (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De omikronvariant van het coronavirus blijft roet in het eten gooien in het volleybal. Afgelopen weekend werd de volledige speeldag uitgesteld, nu gaat ook al een streep door de Limburgse derby Maaseik-Achel van komende zaterdag 22 januari (20.30 uur).
  [naar artikel]
 5. Nieuw stadion Club Brugge stap dichterbij, maar nog niets definitief (15/09/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse Regering heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in Brugge. Maar de eerste steen zal niet voor morgen zijn. Mogelijk zorgen verschillende onteigeningen wel nog voor fors uitstel en ook de persoonlijke strijd tussen enkele zakenmensen kan nog roet in het eten gooien. 
  [naar artikel]
 6. Nieuwe Covid-uitbraak in Thailand dreigt roet in het eten van de toeristische heropening te strooien (12/04/2021 - Express)
  Een aanwassende virusuitbraak in Thailand dreigt het plan om toeristen terug te verwelkomen te ondermijnen. Onder de besmettingen waren er 964 binnenlandse transmissies, waaronder 236 in de hoofdstad Bangkok. Op zondag 11 april bereikten lokale Covid-19 gevallen een nieuw dagelijks record in Thailand, schrijft The Straits Times. Sinds het begin van het jaar is het […] The post Nieuwe Covid-uitbraak in Thailand dreigt roet in het eten van de toeristische heropening te strooien appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Van Gucht: “Cijfers evolueren gunstig, alleen omikron kan nog roet in het eten gooien” (17/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De omikronvariant van het coronavirus vertegenwoordigt momenteel 6 procent van de besmettingen. “Die variant is het enige wat nog roet in het eten kan gooien, want de cijfers evolueren gunstig”, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 8. Oosterweel geeft Belgische bouw miljardenboost (30/12/2020 - De Tijd)
  01:00 Lantis, de bouwheer van Oosterweel, heeft net voor Kerstmis de twee laatste grote contracten voor de bouw van Oosterweel toegewezen, vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 9. ‘Lord Of The Rings’ kost ruim een miljard dollar, maar een paar gekleurde elfen dreigen roet in het eten te gooien (23/02/2022 - De Morgen)
  Met een peperdure televisiereeks gebaseerd op de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien wil Jeff Bezos zijn streamingdienst Amazon Prime definitief op de kaart zetten. Maar een handvol gekleurde elfen en dwergen dreigen roet in het eten te gooien.
  [naar artikel]
 10. Lancering maanraket NASA weer op losse schroeven (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook de derde poging om een nieuw Amerikaans ruimtevaartuig dat onbemand naar de maan moet vliegen te lanceren moet mogelijk worden afgeblazen. Deze keer dreigt een Caraïbische storm roet in het eten te gooien voor ruimtevaartorganisatie NASA.
  [naar artikel]
 11. Actiegroep dreigt met nieuw referendum over Oosterweel (29/03/2019 - De Morgen)
  Actiegroep StRaten-generaal zet de Vlaamse regering onder druk om het in het dossier van de Oosterweelverbinding over een andere boeg te gooien. Als ze vasthoudt aan het BAM-tracé, zelfs als dat ondergronds loopt en niet over de Lange Wapperbrug, dreigt de actiegroep met een nieuwe volksraadpleging.
  [naar artikel]
 12. Het loopt niet van een leien dakje in ‘De sterkste handen’: “Ik heb het nog zo gezegd” (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een gebrek aan communicatie dreigt roet in het eten te gooien in ‘De sterkste handen’. Tijdens de ploegencompetitie hebben de brekers het lastig met hun communicatie, waardoor niet alles verloopt zoals het moet. Kunnen ze hun stress de baas en alsnog winnen?
  [naar artikel]
 13. Boeing 787 Dreamliner klaar om eindelijk de lucht in te gaan (13/04/2019 - De Morgen)
  Tenzij de weergoden alsnog roet in het eten gooien, voert Boeing deze ochtend een allereerste proefvlucht uit met zijn lang geanticipeerde 787 Dreamlinermodel.
  [naar artikel]
 14. Nederlandse kabinetscrisis dreigt door eis PvdA (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse formatie leek op zijn einde te lopen maar de begrotingsgesprekken dreigen roet in het eten te gooien. Overeenstemming tussen VVD
  [naar artikel]
 15. Lancering maanraket NASA: ook derde poging op losse schroeven (24/09/2022 - De Tijd)
  07:57 Deze keer dreigt een Caraïbische storm roet in het eten te gooien voor ruimtevaartorganisatie NASA.
  [naar artikel]
 16. Lancering maanraket NASA weer op losse schroeven, deze keer door naderende tropische storm (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de derde poging om een nieuw Amerikaans ruimtevaartuig te lanceren moet mogelijk worden afgeblazen. Deze keer dreigt een storm roet in het eten te gooien voor ruimtevaartorganisatie NASA, die een onbemande raket naar de maan wil sturen.
  [naar artikel]
 17. Lokeren vraagt de hand van VW Hamme, maar eeuwige rivaal Waasland-Beveren dreigt roet in het eten te gooien (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De machtsverhoudingen in het Wase voetballandschap staan op scherp. Het jeugdbestuur van het failliete Sporting Lokeren werkt aan een...
  [naar artikel]
 18. Vulkaan gooit roet in het eten. Letterlijk (10/04/2019 - De Morgen)
  Eindelijk ben je in Indonesië, voor het eerst. Alle aanbevelingen van vrienden en collega's (die hier kennelijk massaal rondreisden, zonder welk onheil dan ook - het is niet eerlijk!) heb je op zak. Je bent voorzien op alles wat maar mis kan lopen, van moesson tot malaria. En plots blijkt het een berg die, zomaar, roet in het eten komt gooien. Letterlijk haast.
  [naar artikel]
 19. Bioloog Tom Wenseleers : 'Wie zich niet laat vaccineren, kiest eigenlijk voor een besmetting met de deltavariant' (25/06/2021 - Knack)
  De economie is aan een spectaculaire comeback bezig, dankzij de vaccinatiecampagne die covid-19 heeft teruggeslagen. Maar de deltavariant dreigt roet in het eten te gooien.
  [naar artikel]
 20. Trump als donderwolk boven nieuwe klimaatconferentie (07/11/2016 - De Tijd)
  14:26 Op de klimaatconferentie van Marrakesh willen landen het succes van Parijs van een jaar geleden concreet maken. Maar klimaatontkenner Donald Trump dreigt roet in het eten te gooien.
  [naar artikel]
 21. Torenhoge nikkelprijs bedreigt opmars elektrische auto’s (10/03/2022 - De Tijd)
  22:41 De doorbraak van de elektrische auto zou voor de komende twee jaar zijn. Maar de aanhoudende stijging van de grondstoffenprijzen dreigt roet in het eten te gooien.
  [naar artikel]
 22. Corona gooit roet in eten van 1.600 LasAnja’s voor Kom op Tegen Kanker (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De verstrengde coronamaatregelen gooien ook roet in het eten in de lasagne-plannen van Marco Verrienti. De Looienaar hoopte om 1.000 zogenaamde LasAnja’s te verkopen voor Kom op Tegen Kanker nadat zijn echtgenote Anja Appelen (43) overleed aan een hersentumor. “Er waren al 1.600 bestellingen binnen, maar uitstel is geen afstel.”
  [naar artikel]
 23. Sven Nys en landenranking kunnen nog roet in eten gooien (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Vandaag massaspurt of strooit Côte de Maron roet in het eten? “Je kan er in de problemen geraken” (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vluchtige blik op het parcours van vandaag zegt: massasprint in Nancy. Of kan de puist genaamd Côte de Maron roet in het sprinterseten gooien?
  [naar artikel]
 25. Frietkoning wint veldslag tegen boze Franse burgers (09/07/2021 - De Tijd)
  17:49 Belgiës grootste frietenproducent Clarebout wint in Frankrijk een rechtszaak tegen burgers die de bouw van een nieuwe fabriek blokkeerden. Toch kunnen zij alsnog roet in het eten strooien. Ook in Belg...
  [naar artikel]
 26. Ook vaccinatie risicopatiënten dreigt in de soep te lopen. “Vrezen schending beroepsgeheim” (05/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgende maand moeten 1,5 miljoen risicopatiënten uitgenodigd worden voor vaccinatie. Een dubbele zoekmethode moet problemen vermijden, al kan ook een procedure bij de Raad van State nog roet in het eten gooien.
  [naar artikel]
 27. Kwakkelweer gooit geen roet in het eten van Limburgers die kiezen voor staycation (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  En wie daarvoor kiest, krijgt al een tijdje af te rekenen met kwakkelweer, maar dat lijkt allerminst roet in het eten te gooien van Vlamingen die een staycation in Limburg verkiezen boven een vliegvakantie. Heel wat mensen zijn al blij dat ze na de lockdown en de coronamaatregelen uit hun kot kunnen om andere lucht op te snuiven. Het wisselvallige weer pakken ze er graag bij. Dat merkten we ook op camping Goolderheide in Bocholt.
  [naar artikel]
 28. Ongewenste intimiteiten dreigen Biden uit te schakelen (03/04/2019 - De Morgen)
  Oud-vicepresident Joe Biden, favoriet in de peilingen voor de Democratische nominatie, ligt onder vuur vanwege een #MeToo-zaak. De beschuldiging van een partijgenoot dat Biden haar zou hebben “betast”, dreigt roet in het eten te gooien van zijn kandidaatstelling.
  [naar artikel]
 29. ‘Lord Of The Rings’ kost ruim een miljard dollar, maar een paar gekleurde elfen dreigen roet in het eten te gooien (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met een peperdure televisiereeks gebaseerd op de ‘Lord of the Rings’-boeken van J.R.R. Tolkien wil Jeff Bezos zijn streamingdienst Amazon Prime definitief op de kaart zetten. Maar een handvol gekleurde elfen en dwergen dreigen roet in het eten te gooien. Er ontstond namelijk heel wat controverse omdat er ook zwarte en Aziatische acteurs gecast zijn. Hoe trouw kan en mag men nog blijven aan het ‘witte’ bronmateriaal, anno 2022?
  [naar artikel]
 30. De besmettingen dalen eindelijk: kan de nieuwe omikronvariant roet in het eten strooien? (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronabesmettingen in ons land daalt voor het eerst in lange tijd weer. Maar je ziet het telkens opnieuw gebeuren: net als we denken dat het zal beteren, duikt er een nieuw probleem op. Is de vijfde golf nu écht achter de rug? Of kan de BA.2-subvariant roet in het eten strooien?
  [naar artikel]
 31. De graafmachine stond al klaar, maar buren gooien roet in het eten: geen eerste spadesteek voor nieuwe brandweerpost (14/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De eerste symbolische spadesteek voor de bouw van een nieuwe brandweerpost in Dilbeek is door het gemeentebestuur last-minute geannuleerd. Aanleiding blijkt een juridisch dispuut met buurtbewoners.
  [naar artikel]
 32. Hoe Europa roet in het eten kan gooien (13/04/2019 - De Morgen)
  Tack hekelt het voorstel van de Europese Commissie om controle op saneringen van de lidstaten uit te oefenen.
  [naar artikel]
 33. Gooien stakingen op de luchthaven straks roet in het eten voor een onbezorgde zomer? ‘Dit is het topje van de ijsberg’ (02/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Ondanks protest zet regering bouw van centrum voor kinderen op de vlucht door (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De regering legt het protest van ruim honderd organisaties naast zich neer en gaat door met de plannen voor de bouw van een nieuw gesloten
  [naar artikel]
 35. Na corona, nu redderstekort: opnieuw zomer vol zorgen voor Limburgse zwembaden (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na twee zware coronajaren dreigt deze zomer geen virus maar een nijpend tekort aan redders roet in het eten te gooien voor de Limburgse zwembaden en recreatiedomeinen. “Iedereen heeft moeite om personeel te vinden.”
  [naar artikel]
 36. Middeleeuwers gooien roet in het eten van woonproject: “Hopelijk duurt het niet te lang” (12/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brugge heeft het licht op groen gezet voor een nieuw woonproject langs de Gistelse Steenweg. Al gaan eerst archeologen er aan het werk, want op de plek werden sporen uit de Wereldoorlogen en wellicht ook van middeleeuwse bebouwing aangetroffen.
  [naar artikel]
 37. Het spel is gespeeld! (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste bal kan nog wat roet in het eten gooien. Zal die de hoge bedragen kunnen vermijden? Of blijft er niet veel over van het bedrag dat...
  [naar artikel]
 38. EU en VS lanceren nieuw forum rond handel en technologie: “Als we verdeeld zijn, bestaat het risico dat we elkaar wegconcurreren” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse colère over de duikbotenaffaire leek even roet in het eten te gooien, maar Amerikaanse en Europese beleidsmakers strijken woensdag wel degelijk neer in het Amerikaanse Pittsburgh om er een nieuw samenwerkingsforum rondom handel en technologie boven de doopvont te houden. Het nijpende tekort aan halfgeleiders is een van de eerste gespreksonderwerpen.
  [naar artikel]
 39. Deense premier wil bezoek aan Turkse ambtgenoot uitstellen (12/03/2017 - Knack)
  De Deense premier Lars Lokke Rasmussen heeft voorgesteld een gepland bezoek van de Turkse premier Binali Yildirim aan zijn land uit te stellen. Dat bezoek zou volgende week plaatsvinden, maar de diplomatieke rel tussen Ankara en Den Haag dreigt roet in het eten te gooien.
  [naar artikel]
 40. Antwerp wint in blessuretijd op het veld van Seraing (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp is op het veld van staartploeg Seraing nipt aan duur puntenverlies ontsnapt. Voor de pauze liet de Great Old enkele wenkende kansen liggen en in de tweede helft dreigde een rode kaart voor Samatta roet in het eten te gooien. In blessuretijd pakte Antwerp alsnog de volle buit via een afgeweken schot van Almeida.
  [naar artikel]
 41. De besmettingen dalen eindelijk: kan de nieuwe omikronvariant roet in het eten strooien? (02/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Is de vijfde golf eindelijk achter de rug? Het aantal besmettingen met het coronavirus in België daalde maandag alvast voor het eerst in lange tijd weer. Maar je ziet het altijd maar weer: net dan duikt er een nieuw probleem op. Enter subvariant BA.2. Kan die rotzak roet in het eten strooien?
  [naar artikel]
 42. Owngoal in blessuretijd behoedt tienkoppig Antwerp voor duur puntenverlies (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp is op het veld van staartploeg Seraing nipt aan duur puntenverlies ontsnapt. Voor de pauze liet de Great Old enkele wenkende kansen liggen en in de tweede helft dreigde een rode kaart voor Samatta roet in het eten te gooien. In blessuretijd pakte Antwerp alsnog de volle buit via een afgeweken schot van Almeida.
  [naar artikel]
 43. Eén vallende ster per minuut vannacht? Bewolking dreigt roet in het eten te strooien (12/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht bereikt het spektakel aan de hemel een hoogtepunt. Per uur zouden zeventig tot tachtig sterren moeten vallen. Helaas dreigt de bewolking...
  [naar artikel]
 44. 3+2? Ook meisjes weten het antwoord (05/09/2018 - De Standaard)
  Op piepjonge leeftijd zijn meisjes even goed in wiskunde als jongens. Maar stereotypen gooien daarna roet in het eten.
  [naar artikel]
 45. 3+2? Ook meisjes weten het antwoord (06/09/2018 - De Standaard)
  Op piepjonge leeftijd zijn meisjes even goed in wiskunde als jongens. Maar stereotypen gooien daarna roet in het eten.
  [naar artikel]
 46. Klaas Vantornout rijdt zijn afscheidstournee: “Ik ben bang voor het zwarte gat” (01/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het zal toch niet waar zijn. Net nu Klaas Vantornout (35) in zijn laatste seizoen de goede vorm te pakken heeft, dreigt een verkoudheid weer roet in het eten te gooien. Het is nochtans het moment om nog eens te schitteren dit weekend, want Mathieu van der Poel en Wout van Aert blijven in de Spaanse zon trainen. “Het regent ginder”, grijnst Vantornout. “Wat ben ik blij dat ik thuis zit.”
  [naar artikel]
 47. Beren brengen licht en warmte in de stad (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus bleef het hele jaar door roet in het eten gooien waardoor de grote evenementen uit noodzaak één voor één afgelast werden.
  [naar artikel]
 48. Tropisch weertje, al kunnen onweersbuien roet in het eten gooien (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het weekend wordt warm en zomers met temperaturen die op sommige plaatsen flirten met de 30 graden. Tegen zondagnamiddag riskeren lokale...
  [naar artikel]
 49. 'Dat Trump zo populair is, bewijst dat veel mannen het gehad hebben met het feminisme' (09/07/2016 - Knack)
  Wordt Hillary Clinton de eerste vrouw die het Witte Huis verovert? Of zal seksisme roet in het eten gooien?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy