Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd, ook in het Spectrumcollege. Al jaren lang bakt Ria Voortmans, ondertussen gepensioneerd leerkracht, een hoop pannenkoeken. Ze maakte er een traditie van om op deze dag voor alle leerlingen en leerkrachten pannenkoeken te bakken. [naar artikel]
Nu dat de kerstdagen achter ons liggen is het tijd voor andere zoetigheden. Het is bijna Maria Lichtmis en iedereen staat al te springen om zelf [naar artikel]
Op 2 februari wordt er Lichtmis gevierd. Omdat die dag dit jaar een zondag is, besloten ze in de middenschool Sint-Jan om de Lichtmis al op donderdag 31 januari te vieren. [naar artikel]
Op 2 februari wordt er lichtmis gevierd. In de afdeling Voeding-Verzorging in de Middenschool Sint-Jan maken ze er al jaren een traditie van om die dag voor alle leerlingen pannenkoeken te bakken. [naar artikel]
Vandaag is het Maria-Lichtmis, traditiegetrouw een pannenkoekenfestijn. Zoet, hartig, klein of groot: iedereen – gelovig of niet – vindt ze vooral... [naar artikel]
Vandaag is het Maria-Lichtmis, traditiegetrouw een pannenkoekenfestijn. Zoet, hartig, klein of groot: iedereen – gelovig of niet – vindt ze vooral lekker! Loopt het water jou ook in de mond? Foodstylist Sonja Peeters helpt een handje en deelt haar drie favoriete recepten. [naar artikel]
Het is vandaag 2 februari en dat betekent twee dingen: er is 82 minuten meer daglicht dan op 21 december (de kortste dag van het jaar) én het is Maria-Lichtmis. Maar wat wordt er dan gevierd? En waarom eten heel wat gezinnen vandaag pannenkoeken? [naar artikel]
Lichtmis en pannenkoeken. Die twee zijn al eeuwenlang een smakelijk duo. Vanwaar de traditie komt, is niet helemaal zeker. Maar dit gezegde geldt nog altijd: ‘Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm.’ Gazet van Antwerpen zocht uit waar ze in de Kempen dat pannetje warm maken. [naar artikel]
Op 2 februari vieren we Lichtmis, een traditie die nog altijd gepaard gaat met pannenkoeken. Deze Antwerpse tearooms bakken ze in alle vormen, maten en smaken. [naar artikel]
Of je pannenkoeken bakt met Lichtmis of niet, heeft niets te maken met de plek waar je woont. Je hebt het te danken aan je familie. Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh vertelt de minder bekende weetjes achter de pannenkoekentraditie aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.