Kikkererwten, linzen, witte bonen: peulvruchten zijn al jaren aan een opmars bezig, mede door hun positieve effecten op de gezondheid. Nochtans is amper 31 procent van de Vlamingen volgens een enquête van VLAM overtuigd van de peulvrucht. “Er bestaan veel misverstanden over”, vertelt voedingsdeskundige Jolien Jonckheere. Ze beantwoordt acht belangrijke vragen over peulvruchten, geeft vier tips om ermee te koken én deelt een recept dat zowel vlees als peulvruchten bevat. [naar artikel]
Kikkererwten, linzen, kidneybonen, witte bonen ... Meer dan 1 op de 4 Vlamingen slaagt er niet in om één soort, laat staan meerdere soorten... [naar artikel]
Seks is goed voor het hart, althans voor mannen. Dat blijkt uit een recente studie die gepubliceerd werd in het Journal of Sexual Medicine. Seks zou helpen om de aanmaak van homocysteïne, een stof die hart-en vaatziekten veroorzaakt, te verminderen. [naar artikel]
Een bacterie, die ingenomen wordt als voedingssupplement, kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen bij één Belg op twee. De ontdekking is... [naar artikel]
Een bacterie, die ingenomen wordt als voedingssupplement, kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen bij één Belg op twee. De ontdekking is... [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
De Hoge Gezondheidsraad stelt vandaag de zesde editie van haar voedingsaanbevelingen voor: richtlijnen van wat we zouden moeten eten om gezond te [naar artikel]
Dit was de eerste kookworkshop van het Tongerse Velt. Met spanning volgden we de inschrijvingen op. Zouden er wel voldoende deelnemers zijn? Uiteindelijk mochten we 11 geïnteresseerde dames en heren verwelkomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.