Schattig hoor, die magneetjes op de deur van je koelkast. Maar wie echt toegewijd is, decoreert tegenwoordig de bínnenkant van het keukenmeubel. Met planten, foto’s, bloemen, leuke beeldjes: go crazy. Want ja, gek is het wel, die nieuwe microtrend op sociale media. [naar artikel]
"Karrewiet" heeft een bezoek gebracht het herbarium van de Plantentuin in Meise. Het herbarium van de Plantentuin is online gezet. "We hebben gedurende anderhalf jaar 1,2 miljoen planten van de de 4 miljoen in onze collectie gefotografeerd", meldt bioloog Koen Es. [naar artikel]
Unicom Trade Botanicals (UTB) is een van de wereldspelers voor de productie van voedingssupplementen voor dier en mens. Het bedrijf uit Lier maakt die voor heel bekende merken. UTB ontwikkelde al meer dan drieduizend verschillende producten. Momenteel onderhandelt zaakvoerder Robin Baele met een multinational om de volledige productie over te nemen en naar Lier te verplaatsen. [naar artikel]
Op het officiële startschot van de lente is het nog even wachten, maar kom alvast in de mood met het nieuwste dat de beautywereld te bieden heeft. Van biotechnologie tot farm-to-face. Van skinboosters tot fermentatie: redactrice Sophie legt uit welke beauty buzzwords je zeker moet kennen. En welke producten de moeite waard zijn om aan te schaffen. [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
Ze wist niet dat er een hobbykok in haar schuilde tot content creator en vlogger, Sarah Puttemans deelnam aan Celebrity MasterChef Vlaanderen, dit najaar te zien op Play4. “Nu heb ik echt leren koken en improviseren met wat er in de koelkast ligt. Tomaatjes bijvoorbeeld, die vind je hier altijd in de koelkast”, aldus Sarah die haar koelkast met haar ouders deelt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.