Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Een restaurant runnen én een kind opvoeden? Zo doen Sara (35) en Timory (36) dat: “In onze zaak zien we dikwijls hoe het niét moet”

14/02/2023 - 18:35
"Een kind opvoeden en een eigen restaurant runnen mogen dan geen ideale combinatie zijn, dankzij een duidelijk weekschema slagen Sara en Timory erin Oona de nodige voorspelbaarheid te bieden en voldoende tijd met haar door te brengen. “Bij ons moeten er regels zijn. In ons restaurant merken we hoe ouders té mild worden. Er is maar één ding wat bij Oona niet lukt, en dat is pure groenten eten.” Voedingsexperte Lynn De Merlier geeft de ouders advies."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een restaurant runnen én een kind opvoeden? Zo doen Sara (35) en Timory (36) dat: “In onze zaak zien we dikwijls hoe het niét moet” (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een kind opvoeden en een eigen restaurant runnen mogen dan geen ideale combinatie zijn, dankzij een duidelijk weekschema slagen Sara en Timory erin Oona de nodige voorspelbaarheid te bieden en voldoende tijd met haar door te brengen. “Bij ons moeten er regels zijn. In ons restaurant merken we hoe ouders té mild worden. Er is maar één ding wat bij Oona niet lukt, en dat is pure groenten eten.” Voedingsexperte Lynn De Merlier geeft de ouders advies. [naar artikel]


2. Een restaurant runnen én een kind opvoeden? Zo doen Sara (35) en Timory (36) dat: “We zien vaak hoe het niét moet” (12/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een kind opvoeden en een eigen restaurant runnen mogen dan geen ideale combinatie zijn, dankzij een duidelijk weekschema slagen Sara en Timory erin Oona de nodige voorspelbaarheid te bieden en voldoende tijd met haar door te brengen. “Bij ons moeten er regels zijn. In ons restaurant merken we hoe ouders té mild worden. Er is maar één ding wat bij Oona niet lukt, en dat is pure groenten eten.” [naar artikel]


3. Trump: 'In theorie zou ik mijn zaken perfect kunnen runnen, en vervolgens perfect het land runnen' (23/11/2016 - Knack)

In een gesprek met The New York Times liet Donald Trump zich uit over de gevaren van belangenvermenging onder zijn presidentschap. Hij antwoordde resoluut: "De wet staat helemaal aan mijn kant". [naar artikel]


4. Joost en Els runnen eigen restaurant Charlotte (22/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Met de opening van restaurant Charlotte gaven Joost Geys en zijn vrouw Els Flemings een nieuwe wending aan hun beroepsleven. Het idee sluimerde al langer, maar nu vonden ze de tijd rijp om de stap te zetten. Er werd bewust gekozen voor kleinschaligheid omwille van de beoogde kwaliteit en de beroepseer. Na zijn koksopleiding stond Joost (37) twintig jaar achter de kookpotten van enkele restaurants uit de regio. Het voorbije jaar maakte hij even een switch als postbode. “Nog 10 jaar wachten vooraleer een eigen restaurant te openen, was geen optie. Het was nu of nooit en ook Els kon zich scharen achter dit project met een eigen concept”, weet Joost. Els (41) neemt de bediening voor haar rekening en werkte voordien in de sociale sector. Het pand in de Koningsstraat dat vroeger gekend was als café ’t Hoekske voldeed aan hun verwachtingen. Ze kozen voor een nieuwe naam Charlotte omdat het koningshuis en dus ook prinses Charlotte nooit ver weg zijn in ’t Kamp. Komt daarbij dat het de favoriete aardappel van de chef is. Naast een lunchmenu wordt een menu van 3 tot 5 gangen aangeboden. Hierbij kan telkens gekozen worden uit 2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten vis of vlees. Deze menu’s worden om de 6 weken aangepast. Daarnaast kan er nog een beperkte keuze à la carte gemaakt worden. “We kozen voor dit concept omdat kleinschaligheid ons toelaat om de zaak met ons tweeën te runnen en ook de versheid van onze ingrediënten te garanderen. Belangrijk, want koken doe je niet enkel met je handen, maar ook met je ziel”, besluit Joost. (info: www.restaurantcharlotte.be) [naar artikel]


5. Boris en Lou Bru: ‘Onze ouders wilden het restaurant per se samen runnen, maar dat heeft hun relatie onder druk gezet’ (04/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


7. Verhaeghe: "In moeilijke momenten kunnen we dikwijls verrassen" (26/09/2016 - Sporza)

Club Brugge heeft voet gezet op Deense bodem. Daar speelt het morgen zijn tweede CL-duel tegen Kopenhagen. Volg het nieuws over die partij hier op de voet. [naar artikel]


8. Showman Tom Meeusen met gebalde vuist over de meet: "Zo dikwijls sta ik niet meer op het podium" (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Als man van de streek wilde Tom Meeusen in Mol maar wat graag tonen wat hij in huis heeft en de 28-jarige Kempenaar kaapte zowaar een mooie derde [naar artikel]


9. "Die wekelijkse 'lullerij' over het Belgische voetbal boeit mij niet. Op maandagavond zet ik tijdens 'Extra Time' dikwijls mijn tv uit" (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

80 kaarsjes blaast hij vandaag al uit en wees gerust dat heel wat fans en bestuursleden van Anderlecht vandaag aan hem zullen denken. We hebben [naar artikel]


10. Lore: "Je wilt niet weten hoe dikwijls ik Tom achter het behang van de muur heb willen plakken" (08/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bloemen. Voor elk een boeket. Omdat er na zestien jaar Tom Boonen meer dan één winnaar is. In een exclusief dubbelinterview - "het eerste en [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!