Een kind opvoeden en een eigen restaurant runnen mogen dan geen ideale combinatie zijn, dankzij een duidelijk weekschema slagen Sara en Timory erin Oona de nodige voorspelbaarheid te bieden en voldoende tijd met haar door te brengen. “Bij ons moeten er regels zijn. In ons restaurant merken we hoe ouders té mild worden. Er is maar één ding wat bij Oona niet lukt, en dat is pure groenten eten.” Voedingsexperte Lynn De Merlier geeft de ouders advies. [naar artikel]
Een kind opvoeden en een eigen restaurant runnen mogen dan geen ideale combinatie zijn, dankzij een duidelijk weekschema slagen Sara en Timory erin Oona de nodige voorspelbaarheid te bieden en voldoende tijd met haar door te brengen. “Bij ons moeten er regels zijn. In ons restaurant merken we hoe ouders té mild worden. Er is maar één ding wat bij Oona niet lukt, en dat is pure groenten eten.” [naar artikel]
In een gesprek met The New York Times liet Donald Trump zich uit over de gevaren van belangenvermenging onder zijn presidentschap. Hij antwoordde resoluut: "De wet staat helemaal aan mijn kant". [naar artikel]
Met de opening van restaurant Charlotte gaven Joost Geys en zijn vrouw Els Flemings een nieuwe wending aan hun beroepsleven. Het idee sluimerde al langer, maar nu vonden ze de tijd rijp om de stap te zetten. Er werd bewust gekozen voor kleinschaligheid omwille van de beoogde kwaliteit en de beroepseer. Na zijn koksopleiding stond Joost (37) twintig jaar achter de kookpotten van enkele restaurants uit de regio. Het voorbije jaar maakte hij even een switch als postbode. “Nog 10 jaar wachten vooraleer een eigen restaurant te openen, was geen optie. Het was nu of nooit en ook Els kon zich scharen achter dit project met een eigen concept”, weet Joost. Els (41) neemt de bediening voor haar rekening en werkte voordien in de sociale sector. Het pand in de Koningsstraat dat vroeger gekend was als café ’t Hoekske voldeed aan hun verwachtingen. Ze kozen voor een nieuwe naam Charlotte omdat het koningshuis en dus ook prinses Charlotte nooit ver weg zijn in ’t Kamp. Komt daarbij dat het de favoriete aardappel van de chef is. Naast een lunchmenu wordt een menu van 3 tot 5 gangen aangeboden. Hierbij kan telkens gekozen worden uit 2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten vis of vlees. Deze menu’s worden om de 6 weken aangepast. Daarnaast kan er nog een beperkte keuze à la carte gemaakt worden. “We kozen voor dit concept omdat kleinschaligheid ons toelaat om de zaak met ons tweeën te runnen en ook de versheid van onze ingrediënten te garanderen. Belangrijk, want koken doe je niet enkel met je handen, maar ook met je ziel”, besluit Joost. (info: www.restaurantcharlotte.be) [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Club Brugge heeft voet gezet op Deense bodem. Daar speelt het morgen zijn tweede CL-duel tegen Kopenhagen. Volg het nieuws over die partij hier op de voet. [naar artikel]
Als man van de streek wilde Tom Meeusen in Mol maar wat graag tonen wat hij in huis heeft en de 28-jarige Kempenaar kaapte zowaar een mooie derde [naar artikel]
80 kaarsjes blaast hij vandaag al uit en wees gerust dat heel wat fans en bestuursleden van Anderlecht vandaag aan hem zullen denken. We hebben [naar artikel]
Bloemen. Voor elk een boeket. Omdat er na zestien jaar Tom Boonen meer dan één winnaar is. In een exclusief dubbelinterview - "het eerste en [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.