54 reservaties voor het diner en maar 37 mensen die komen opdagen: die trieste countdown maakte restaurant Camionette afgelopen weekend mee. “Overal hetzelfde probleem”, reageren collega-uitbaters. Wat kan je als klant best doen in zo’n situatie? En wat is de impact van een ‘no show’ op een zaak? Camille Dubois van Camionette, Dirk Gypen van Resengo en Stef Van Der Schueren van TableFever vertellen. “Er zijn vijf simpele etiquetteregels voor reservaties.” [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Merchtem beëindigt de huidige werking van de bibliotheek in de gemeenschapslokalen van Brussegem. De huidige bib wordt behouden tot het eind van dit schooljaar. [naar artikel]
De NMBS is als een Mexicaans leger: een waterhoofd met veel generaals. Het vervoersbedrijf verdubbelde haar directieleden op zeven jaar tijd: eind december 2022 waren het er al 661. Ook bij spoorwegbeheerder Infrabel zit het aantal managers flink in de lift: 28 procent erbij in dezelfde tijdspanne. Terwijl de stiptheidscijfers en de service dalen, welteverstaan. Wat is er aan de hand? En hoeveel verdienen die topmanagers? [naar artikel]
De uitbaters van rooftoprestaurant Laila by Bokertov hebben het gehad met gasten die gereserveerd hebben, maar niet komen opdagen. Ze vragen voortaan een voorschot van 50 euro per persoon bij de reservatie. Sinds ze dat systeem hebben ingevoerd, tellen ze nog amper zogenaamde ‘no shows’. De uitbaters verwachten met de vele afzeggingen door corona dat nog meer uitbaters hun voorbeeld zullen volgen. [naar artikel]
Tegenwoordig gebeurt het wel vaker: restaurants zijn amper open of er is al een ellenlange wachtlijst om ooit een plekje te bemachtigen. Ook ‘Mehran’s Steak House’ in New York onderging hetzelfde lot. “Beste steak die ik ooit heb gegegeten”, las je in vele reviews. Amerikaanse foodies waren dus zeer tevreden toen ze eindelijk een tafel konden bemachtigen, maar er bleek wel één addertje onder het gras te zitten. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Restaurants die zijn aangesloten bij het reservatieplatform TableFever zullen binnenkort als u een tafeltje wilt reserveren een voorschot vragen, in de vorm van een ticket. Wie niet opdaagt, is het betaalde bedrag voor dat ticket kwijt. Een idee uit de medische sector. Onder meer tandartsen, kinesisten en psychologen nemen al langer maatregelen tegen mensen die hun kat sturen. [naar artikel]
Bedrijven en particulieren die een vaste parkeerplaats reserveren in openbare Brusselse parkings, zullen dat vanaf 1 juli 2019 niet meer kunnen doen. Dat schrijft Bruzz. Tegelijk komt er heel wat verzet tegen het schrappen van de parking op de Zavel. [naar artikel]
Het Louvre in Parijs gaat bezoekers vanaf eind dit jaar verplichten om vooraf te reserveren. Nu al raadt het beroemde museum het publiek aan om hun... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.