Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Wat je als klant niét ziet als je niet komt opdagen na reservatie in het restaurant: “14 tafels in wachtrij, een berg foodwaste én te hoge personeelskost”

23/02/2023 - 11:48
"54 reservaties voor het diner en maar 37 mensen die komen opdagen: die trieste countdown maakte restaurant Camionette afgelopen weekend mee. “Overal hetzelfde probleem”, reageren collega-uitbaters. Wat kan je als klant best doen in zo’n situatie? En wat is de impact van een ‘no show’ op een zaak? Camille Dubois van Camionette, Dirk Gypen van Resengo en Stef Van Der Schueren van TableFever vertellen. “Er zijn vijf simpele etiquetteregels voor reservaties.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat je als klant niét ziet als je niet komt opdagen na reservatie in het restaurant: “14 tafels in wachtrij, een berg foodwaste én te hoge personeelskost” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

54 reservaties voor het diner en maar 37 mensen die komen opdagen: die trieste countdown maakte restaurant Camionette afgelopen weekend mee. “Overal hetzelfde probleem”, reageren collega-uitbaters. Wat kan je als klant best doen in zo’n situatie? En wat is de impact van een ‘no show’ op een zaak? Camille Dubois van Camionette, Dirk Gypen van Resengo en Stef Van Der Schueren van TableFever vertellen. “Er zijn vijf simpele etiquetteregels voor reservaties.” [naar artikel]


2. Tien bezoekers per week volstaat niet om deze bib open te houden: "Qua personeelskost niet vol te houden" (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Het gemeentebestuur van Merchtem beëindigt de huidige werking van de bibliotheek in de gemeenschapslokalen van Brussegem. De huidige bib wordt behouden tot het eind van dit schooljaar. [naar artikel]


3. De bijna 700 directeurs van NMBS lijven flink deel van de jaarlijkse personeelskost van 1,23 miljard euro in: waarom zijn ze met zoveel? (09/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De NMBS is als een Mexicaans leger: een waterhoofd met veel generaals. Het vervoersbedrijf verdubbelde haar directieleden op zeven jaar tijd: eind december 2022 waren het er al 661. Ook bij spoorwegbeheerder Infrabel zit het aantal managers flink in de lift: 28 procent erbij in dezelfde tijdspanne. Terwijl de stiptheidscijfers en de service dalen, welteverstaan. Wat is er aan de hand? En hoeveel verdienen die topmanagers? [naar artikel]


4. Bekend Antwerps restaurant vraagt gasten 50 euro voorschot bij reservatie (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

De uitbaters van rooftoprestaurant Laila by Bokertov hebben het gehad met gasten die gereserveerd hebben, maar niet komen opdagen. Ze vragen voortaan een voorschot van 50 euro per persoon bij de reservatie. Sinds ze dat systeem hebben ingevoerd, tellen ze nog amper zogenaamde ‘no shows’. De uitbaters verwachten met de vele afzeggingen door corona dat nog meer uitbaters hun voorbeeld zullen volgen. [naar artikel]


5. Dit nieuwe restaurant in New York had meteen een wachtrij van meer dan een jaar maar er is één addertje (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tegenwoordig gebeurt het wel vaker: restaurants zijn amper open of er is al een ellenlange wachtlijst om ooit een plekje te bemachtigen. Ook ‘Mehran’s Steak House’ in New York onderging hetzelfde lot. “Beste steak die ik ooit heb gegegeten”, las je in vele reviews. Amerikaanse foodies waren dus zeer tevreden toen ze eindelijk een tafel konden bemachtigen, maar er bleek wel één addertje onder het gras te zitten. [naar artikel]


6. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


7. Horeca bestraft klanten die na reservatie hun kat sturen (11/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Restaurants die zijn aangesloten bij het reservatieplatform TableFever zullen binnenkort als u een tafeltje wilt reserveren een voorschot vragen, in de vorm van een ticket. Wie niet opdaagt, is het betaalde bedrag voor dat ticket kwijt. Een idee uit de medische sector. Onder meer tandartsen, kinesisten en psychologen nemen al langer maatregelen tegen mensen die hun kat sturen. [naar artikel]


8. Brussel schaft reservatie vaste parkeerplaatsen af (23/05/2019 - De Standaard)

Bedrijven en particulieren die een vaste parkeerplaats reserveren in openbare Brusselse parkings, zullen dat vanaf 1 juli 2019 niet meer kunnen doen. Dat schrijft Bruzz. Tegelijk komt er heel wat verzet tegen het schrappen van de parking op de Zavel. [naar artikel]


9. Tjokvol Louvre gaat reservatie voor bezoek verplichten (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Louvre in Parijs gaat bezoekers vanaf eind dit jaar verplichten om vooraf te reserveren. Nu al raadt het beroemde museum het publiek aan om hun... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!