Wij Belgen houden van onze boterham met charcuterie. Toch wordt er vaak gezegd dat charcuterie niet goed is voor de lijn. Maar dat hoeft gelukkig niet altijd zo te zijn. Wij vroegen aan diëtist Michaël Sels wat er nu net zo ongezond is aan charcuterie en hoe we dat kunnen veranderen. De Belg en zijn […] Het bericht Waarom charcuterie ongezond is en hoe we dat kunnen veranderen verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Greenpeace lanceerde het... [naar artikel]
Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Greenpeace lanceerde het... [naar artikel]
Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Het is te zien in een filmpje van Greenpeace. "Buiten alle proportie", vinden voedingsexperts. "Sigaretten hebben geen gezondheidsvoordelen, vlees wel. We brengen kinderen niet groot met quinoa en kikkererwten alleen." [naar artikel]
De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Als alleenstaande is het niet eenvoudig om te sparen. Karen (48) en Martine (60) kunnen hierover meespreken. Zij rekenen al op kortingen en promoties om hun budget onder controle te houden. Is (nog meer) besparen voor hen dan onmogelijk? Volgens retailspecialist Pierre-Alexandre Billiet en budgetexpert Stijn Derynck niet. Zij namen de huishoudkosten van augustus, die de dames voor September Geldmaand bijhielden, aandachtig door en vonden nog een aantal uitgaven die goedkoper kunnen. [naar artikel]
De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]
Wie een pakje voorverpakte hesp koopt in het warenhuis, kijkt meestal naar de houdbaarheidsdatum. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat die enkel geldt zolang de verpakking gesloten blijft. Eens er lucht aan het vlees is gekomen, blijft het hoogstens nog maar een paar dagen goed voor consumptie. Omdat het dan begint te bederven. [naar artikel]
Hoe reageert de consument op het recente vleesschandaal? En wat doet de slager om de hoek? “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer al jaren zo kort mogelijk”, reageert slagersfamilie Van Gijsel uit Edegem. “We halen onze runderen bij onze nonkel Mon.” Uw krant volgde het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.