18:19 Floris Van Der Veken neemt volgend jaar Hof van Cleve over. Peter en Lieve Goossens geven het boegbeeld van de Belgische gastronomie door aan hun souschef. [naar artikel]
Sterrenrestaurant Hof van Cleve is zijn souschef kwijt. Michaël Vrijmoed (32), al acht jaar de rechterhand van Peter Goossens, opent in het voorjaar een eigen zaak in hartje Gent. 'Een jongensdroom gaat in vervulling.' [naar artikel]
Wat zou het kosten om een internationaal befaamd driesterrenrestaurant als ‘Hof van Cleve’ over te nemen? Die vraag gonst volop nu Peter Goossens (58) zijn gastronomische tempel overlaat aan zijn souschef Floris Van Der Veken (34). Zelf houdt het duo het verkoopbedrag geheim, dus vroegen wij aan een andere sterrenchef met decennia ervaring én aan horeca-consultant Gino Vermeulen om de rekening: “Enkel de wijnkelder heeft al een intrinsieke waarde van 4,5 miljoen euro.” [naar artikel]
Het personeel van Meat & Griet heeft de overwinning van afgelopen nacht goed gevierd. Maar de souschef van Leena is na het overwinningsfeest van [naar artikel]
Om 6u ’s morgens, wanneer de panters zich nog eens lui uitrekken in de opkomende zon, is Driss El Soudani al druk in de weer in de dierenkeuken. “Vandaag schaft de pot voor de panters een lekkere brok paardenvlees”, zegt Driss, die zijn horecacarrière bij de Zoo begon in de Koningin Elisabethzaal. “Voor dieren koken is minder stress dan de catering goed laten verlopen bij een optreden van K3.” [naar artikel]
Zo moeder, zo dochter. Sandra heeft de kookmicrobe duidelijk doorgegeven aan haar dochter Anna, die op woensdag 7 februari mee de handen uit de... [naar artikel]
Een dertigjarige vrouw uit Evergem, souschef in een brasserie in de gemeente, stond gisteren voor de rechter voor maandenlange diefstal van eten en drinken in horecagroothandel Metro. Niet uit persoonlijk geldgewin, maar uit liefde voor haar baas. “Ik wilde hem gewoon helpen, hij wist van niets”, klonk het in de correctionele rechtbank. [naar artikel]
Een kok uit een restaurant in Wevelgem moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij zijn souschef een kopstoot zou hebben gegeven. “Ik heb niets gedaan, hij viel mij aan”, aldus de beklaagde. [naar artikel]
Acht maanden trok de gewezen souschef van ’t Zilte met zijn partner op gastronomische wereldreis. Met als einddoel het eigen restaurant. Dat is er nu, in het hart van ’t Eilandje. [naar artikel]
In Brugge heeft Ruben Lamiroy (28) uit Lokeren de titel van Eerste Kok van België gewonnen. De souschef van restaurant en feestzaal De Koolputten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.