Sterrenrestaurant Hof van Cleve is zijn souschef kwijt. Michaël Vrijmoed (32), al acht jaar de rechterhand van Peter Goossens, opent in het voorjaar een eigen zaak in hartje Gent. 'Een jongensdroom gaat in vervulling.' [naar artikel]
18:19 Floris Van Der Veken neemt volgend jaar Hof van Cleve over. Peter en Lieve Goossens geven het boegbeeld van de Belgische gastronomie door aan hun souschef. [naar artikel]
Wat zou het kosten om een internationaal befaamd driesterrenrestaurant als ‘Hof van Cleve’ over te nemen? Die vraag gonst volop nu Peter Goossens (58) zijn gastronomische tempel overlaat aan zijn souschef Floris Van Der Veken (34). Zelf houdt het duo het verkoopbedrag geheim, dus vroegen wij aan een andere sterrenchef met decennia ervaring én aan horeca-consultant Gino Vermeulen om de rekening: “Enkel de wijnkelder heeft al een intrinsieke waarde van 4,5 miljoen euro.” [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Volgende week is de Sint-Paulusplaats in Antwerpen een restaurant rijker. Na een bewogen jaar in Londen opent de jonge Antwerpse chef Victor Avonds er haar eerste eigen zaak. [naar artikel]
Op 1 maart draagt Paul-Luc Meesen restaurant De Fakkels in Sint-Truiden na 33 jaar over aan zijn souschef Seppe Bleus. Hij en zijn echtgenote Nicole blijven wel nog twee jaar aan boord. “Zo’n kans krijg je niet elke dag”, zegt de 59-jarige chef. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
Het personeel van Meat & Griet heeft de overwinning van afgelopen nacht goed gevierd. Maar de souschef van Leena is na het overwinningsfeest van [naar artikel]
Om 6u ’s morgens, wanneer de panters zich nog eens lui uitrekken in de opkomende zon, is Driss El Soudani al druk in de weer in de dierenkeuken. “Vandaag schaft de pot voor de panters een lekkere brok paardenvlees”, zegt Driss, die zijn horecacarrière bij de Zoo begon in de Koningin Elisabethzaal. “Voor dieren koken is minder stress dan de catering goed laten verlopen bij een optreden van K3.” [naar artikel]
Zo moeder, zo dochter. Sandra heeft de kookmicrobe duidelijk doorgegeven aan haar dochter Anna, die op woensdag 7 februari mee de handen uit de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.