Nutriscores voor voeding en dranken worden vanaf 1 januari strenger berekend. Het is de bedoeling om de consument nóg bewuster te maken van gezonde voeding. "Enkel water zal bij de dranken nog nutriscore A krijgen", zegt Annelies Wynant van de FOD Volksgezondheid. [naar artikel]
De nutriscore krijgt tegen het einde van het jaar een stevige update. Het label moet zo beter beantwoorden aan de algemene voedingsaanbevelingen. In Italië spreekt de mededingingsautoriteit zich net nu uit tegen het systeem. [naar artikel]
Delhaize heeft de ‘eerste kinderkoekjes met nutriscore A’ in de rekken liggen. De mini cookies bevatten minder suiker, minder zout en meer vezels. Maar zijn ze ook echt veel gezonder dan een andere koek? [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.