Wij hebben de nutriscore al eventjes, nu volgt onder meer Nederland. Ook voedingsgigant Nestlé springt op de kar. Maar doet de nutriscore ons echt gezonder eten? [naar artikel]
In de winkelrekken vind je steeds meer gezonde kinderkoekjes als alternatief voor suikerrijke klassiekers. Maar hoe gezond zijn die écht? Voedingsexperte Hella Van Laer bekijkt de voedingswaarden én ons kinderpanel oordeelt of de koekjes ook lekker zijn. “Je beperkt je het best tot 100 kcal per koek.” [naar artikel]
Moet de nutriscore weer aangepast worden? Expliciete waarschuwingen werken beter dan kleurensystemen, toont internationaal onderzoek waaraan Universiteit Antwerpen meewerkte. [naar artikel]
In de zomer snakken we vaak naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan omdat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt gezonder dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Diëtist Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
Moet de nutriscore (alweer) aangepast worden? Expliciete waarschuwingen zoals ‘Bevat veel vet!’ werken veel beter dan kleurensystemen, toont internationaal onderzoek waaraan ook de Universiteit Antwerpen meewerkte. [naar artikel]
Niet elk kopje thee is even gezond. Of wel? In de supermarkt vind je geregeld theesoorten die de slechtere nutriscore C krijgen. Als er in thee gewoon wat blaadjes of kruiden zitten, waarom krijgen ze dan niet allemaal score A? Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan voedingsdeskundige Sanne Mouha: "Aan sommige soorten thee zijn suikers toegevoegd, vandaar de hogere nutriscore". [naar artikel]
Wie langer slaapt, grijpt overdag veel minder naar toegevoegde suikers en leeft gezonder. Een goede nachtrust, kan het echt zo simpel zijn om onze suikerdrang onder controle te houden? Nieuw Brits onderzoek lijkt alvast in die richting te wijzen. [naar artikel]
Nutriscores voor voeding en dranken worden vanaf 1 januari strenger berekend. Het is de bedoeling om de consument nóg bewuster te maken van gezonde voeding. "Enkel water zal bij de dranken nog nutriscore A krijgen", zegt Annelies Wynant van de FOD Volksgezondheid. [naar artikel]
De nutriscore krijgt tegen het einde van het jaar een stevige update. Het label moet zo beter beantwoorden aan de algemene voedingsaanbevelingen. In Italië spreekt de mededingingsautoriteit zich net nu uit tegen het systeem. [naar artikel]
Italië vecht voor zijn kaas: de nutriscore, het gezondheidslabel voor voedingsmiddelen, geeft slechte cijfers aan gorgonzola, parmezaan en mozzarella. Rome wil voorkomen dat het systeem standaard wordt in de hele EU. [naar artikel]
De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een [naar artikel]
Ja, de zilte zeelucht is écht gezonder dan duffe binnenlandlucht. Baanbrekend onderzoek van de UGent is goed op weg om dat voor eens en voor altijd wetenschappelijk vast te leggen. En het is allemaal te danken aan een klein beetje gif in de algen in het zeewater. [naar artikel]
Ja, de zilte zeelucht is écht gezonder dan duffe binnenlandlucht. Baanbrekend onderzoek van de UGent is goed op weg om dat voor eens en voor altijd wetenschappelijk vast te leggen. En het is allemaal te danken aan een klein beetje gif in de algen in het zeewater. [naar artikel]
Knapperige frietjes, krokante kip en zelfs groenten: met dank aan de airfryer kan je tegenwoordig heel wat gerechten klaarmaken zonder olie. Maar zijn die frietjes wel echt zo krokant en lekker als uit een gewone friteuse? En is frituren zonder olie echt zoveel gezonder? Wij vergeleken de twee toestellen met elkaar. [naar artikel]
Het zeetje: veel mensen worden alleen al bij de gedachte aan een kustbezoek een pak vrolijker. Maar Vlaams onderzoek toont aan dat zeelucht meer dan een louter psychologisch effect heeft: ze is ook écht gezonder. [naar artikel]
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
Uit een enquête bij 500 Vlamingen door Het Vlaams Instituut Gezond leven blijkt dat bijna 6 op 10 Vlamingen het makkelijker zou vinden om gezonder... [naar artikel]
Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat gaat voor veel mensen gepaard met goede voornemens om een gezonder leven te leiden. Wat vaker sporten,... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.