Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
Dankzij het uitzonderlijk goede weer deze zomer wordt het een absoluut topjaar voor de Belgische wijnbouwers. Enkel hagelbuien kunnen een goede druivenoogst nog in de weg staan. België groeit steeds meer uit tot een wijnland met vooral schuimwijnen en witte wijnen die kunnen wedijveren met de beste ter wereld. [naar artikel]
Belgische wijnboeren gaan een topjaar tegemoet. De oogst zal dan wel iets minder groot zijn, maar de kwaliteit van de wijn helemaal top. Kleine noot: tenminste als de druiven nu snel regen krijgen en het druilerige weer tegelijk niet al te lang aanhoudt. [naar artikel]
De Limburgse wijnoogst 2016 is gisteren al begonnen, iets eerder dan normaal. En het belooft een topjaar te worden. Voor de mousserende wijn plukken ze deze week de zuidflank van wijndomein Schorpion in Vliermaal (Kortessem). De andere wijnboeren in Haspengouw en in de Maasvallei starten over enkele dagen. “Door het warme weer is alles met een week vervroegd”, zegt Karel Henckens van wijndomein Aldeneyck in Maaseik. [naar artikel]
Of het nu in chocolade, ijs of pindakaas is, gezouten karamel is voor de liefhebbers van die smaak een goddelijke combinatie. Waarom zijn we zo dol... [naar artikel]
Maakt die heerlijke combinatie van zout en zoet ook dat je niet van de repen chocolade met karamel en zeezout kunt afblijven? Je bent niet de enige en er bestaat zelfs een wetenschappelijke verklaring voor de populariteit van de smaakcombinatie. Het is dan ook geen toeval dat je die steeds vaker in producten ziet opduiken. [naar artikel]
Van ijs met gezouten karamel tot de bekende oranje reep van chocolademerk Tony’s Chocolonely: veel mensen kunnen niet weerstaan aan de goddelijke combinatie van de zoete en zoute smaak. Wetenschappers hebben nu achterhaald hoe dat komt. Om te onderzoeken waarom gezouten karamel zo populair is, hebben onderzoekers van de University of Florida 150 Amerikanen opgetrommeld. […] [naar artikel]
De vijfde aflevering van La Mamma, deze maandag, wordt niet alleen een verrassing voor de mama van Evi Hanssen. Ook voor Sergio Herman neemt het... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.