Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!”

07/03/2023 - 16:59
"Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!” (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]


2. Belgische wijnboeren hadden recordjaar: onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem en velt haar oordeel. “Zoveel diepgang in het glas” (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]


3. [VIDEO] - Belgische wijnboeren beleven absoluut topjaar (23/09/2016 - De Redactie)

Dankzij het uitzonderlijk goede weer deze zomer wordt het een absoluut topjaar voor de Belgische wijnbouwers. Enkel hagelbuien kunnen een goede druivenoogst nog in de weg staan. België groeit steeds meer uit tot een wijnland met vooral schuimwijnen en witte wijnen die kunnen wedijveren met de beste ter wereld. [naar artikel]


4. De oogst zal minder groot zijn, maar Belgische wijnboeren gaan een topjaar tegemoet (als één aspect meezit) (17/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Belgische wijnboeren gaan een topjaar tegemoet. De oogst zal dan wel iets minder groot zijn, maar de kwaliteit van de wijn helemaal top. Kleine noot: tenminste als de druiven nu snel regen krijgen en het druilerige weer tegelijk niet al te lang aanhoudt. [naar artikel]


5. Limburgse wijnboeren verwachten topjaar (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse wijnoogst 2016 is gisteren al begonnen, iets eerder dan normaal. En het belooft een topjaar te worden. Voor de mousserende wijn plukken ze deze week de zuidflank van wijndomein Schorpion in Vliermaal (Kortessem). De andere wijnboeren in Haspengouw en in de Maasvallei starten over enkele dagen. “Door het warme weer is alles met een week vervroegd”, zegt Karel Henckens van wijndomein Aldeneyck in Maaseik. [naar artikel]


6. Gek op de smaak van gezouten karamel? De wetenschap heeft er een verklaring voor (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu in chocolade, ijs of pindakaas is, gezouten karamel is voor de liefhebbers van die smaak een goddelijke combinatie. Waarom zijn we zo dol... [naar artikel]


7. Daarom ben jij samen met zoveel anderen dol op gezouten karamel (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Maakt die heerlijke combinatie van zout en zoet ook dat je niet van de repen chocolade met karamel en zeezout kunt afblijven? Je bent niet de enige en er bestaat zelfs een wetenschappelijke verklaring voor de populariteit van de smaakcombinatie. Het is dan ook geen toeval dat je die steeds vaker in producten ziet opduiken. [naar artikel]


8. Aha: daarom zijn we zo tuk op gezouten karamel (29/11/2017 - Metro)

Van ijs met gezouten karamel tot de bekende oranje reep van chocolademerk Tony’s Chocolonely: veel mensen kunnen niet weerstaan aan de goddelijke combinatie van de zoete en zoute smaak. Wetenschappers hebben nu achterhaald hoe dat komt. Om te onderzoeken waarom gezouten karamel zo populair is, hebben onderzoekers van de University of Florida 150 Amerikanen opgetrommeld. […] [naar artikel]


9. De mama van Evi Hanssen en Sergio Herman hebben dezelfde smaak: "Witte boterham met gezouten boter, jonge kaas... en wat hagelslag" (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

De vijfde aflevering van La Mamma, deze maandag, wordt niet alleen een verrassing voor de mama van Evi Hanssen. Ook voor Sergio Herman neemt het... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!