Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Massale raketaanvallen op Oekraïne zijn ‘vergelding’ voor inval op Russisch grondgebied • Minstens 9 dodelijke slachtoffers

09/03/2023 - 13:15
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - Massale raketaanvallen op Oekraïne zijn ‘vergelding’ voor inval op Russisch grondgebied (09/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Live - Raketaanvallen op Odessa • Oekraïens leger: ‘Opnieuw Russisch vaartuig tot zinken gebracht’ (07/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Massale golf van ‘ongeveer honderd raketaanvallen’ op Kiev en andere steden • Energiesituatie in heel Oekraïne ‘kritiek’ (15/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. IN BEELD. Raketaanvallen in verschillende Oekraïense steden (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In verschillende Oekraïense steden zijn er raketaanvallen gemeld. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de ontploffing op de Krimbrug. Bekijk hier enkele beelden van de verwoestende raketaanvallen. [naar artikel]


5. Live - Minstens 8 doden na Russische raketaanvallen op Odessa • Oekraïne: ‘Enige doel is terreur zaaien’ (24/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Oekraïne vecht terug met drones na Russische raketaanvallen, maar experts zien ander doel dan pure vernielingen (06/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op twee dagen tijd hebben Oekraïense drones vernielingen aangericht op drie militaire vliegvelden op Russisch grondgebied, honderden kilometers over de grens. Het is de eerste keer dat het belegerde land op die schaal in de tegenaanval gaat op Russisch grondgebied. Maar waarom doet Oekraïne dat? [naar artikel]


7. TERUGLEZEN Oekraïne. Kiev valt aan op Russisch grondgebied: benzinedepot vat vuur, ook treinstation doelwit (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Lees hier al het nieuws terug van dinsdag 5 maart over de oorlog in Oekraïne. Het Oekraïense leger voert dinsdag verschillende aanvallen uit op Russisch grondgebied in de regio’s Belgorod en Koersk. Ook heeft het een Russisch oorlogsschip tot zinken gebracht. Vanochtend onthulde nieuwssite ‘Politico’ dat de Russische inlichtingendiensten in 2023 EU-instellingen geïnfiltreerd hebben via een veronderstelde Servische agent. [naar artikel]


8. Live - Nationale Veiligheidsraad: ‘Rekening houden met somberste plan, een massale inval’ (23/02/2022 - De Morgen)

De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


9. Live - Regering gaat pantservoertuigen leveren aan Oekraïne • Eerste nucleaire wapens geleverd op Wit-Russisch grondgebied: ‘Het is gebeurd’ (16/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Nu Oekraïne plots militaire doelwitten op Russisch grondgebied aanvalt: dreigt verdere escalatie? (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Op twee dagen tijd hebben Oekraïense drones vernielingen aangericht op drie militaire vliegvelden op Russisch grondgebied, honderden kilometers over de grens. Het is de eerste keer dat het belegerde land op die schaal in de tegenaanval gaat op Russisch grondgebied. Maar waarom doet Oekraïne dat? [naar artikel]


11. Live - VK: ‘Huursoldaten leiden op sommige plekken Russisch offensief’ • ‘Minstens 5 doden’ na raketaanvallen in Mykolajiv (29/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Live - Oekraïense gasproductie beschadigd door raketaanvallen • ‘Hevige grondgevechten in oosten van Oekraïne’ (17/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


13. IN BEELD. Schrijnende beelden tonen schade in Oekraïense steden na explosies (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In verschillende Oekraïense steden zijn er raketaanvallen gemeld. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de ontploffing op de Krimbrug. Bekijk hier enkele beelden van de verwoestende raketaanvallen. [naar artikel]


14. Poetin erkent dat raketaanvallen vergelding zijn voor “terroristische actie” op Krimbrug en dreigt met meer (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Rusland heeft toegegeven dat zij achter de raketaanvallen van maandagochtend zitten. Toen werden verschillende Oekraïense steden getroffen. De aanvallen zijn deel van de “speciale militaire operatie”. De Russische president Poetin dreigt met meer als er nog “terroristische acties op Russisch grondgebied” plaatsvinden. [naar artikel]


15. Live - Poetin versoepelt procedure Russisch paspoort voor Oekraïners • Dodental raketaanvallen in Tsjasiv Jar loopt op tot 30 (11/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Adempauze voor Kiev lijkt voorbij: Rusland wil raketaanvallen opdrijven "als antwoord op Oekraïense terreur" (15/04/2022 - VRT NWS)

Rusland laat weten de raketaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev te zullen opdrijven, na de bombardementen van vannacht. De aanvallen zouden een reactie zijn op "de Oekraïense terreur en sabotage op Russisch grondgebied", klinkt het. [naar artikel]


17. Nieuwe raketaanvallen op Charkiv, Odesa en het westen van Oekraïne, explosies in Kiev (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag raketaanvallen uitgevoerd op een flink aantal steden in Oekraïne, waaronder Kiev, Charkiv en Odesa. Daarbij zijn ook woonwijken geraakt, maar vooralsnog zijn er geen dodelijke slachtoffers gemeld. Ook in het westen van het land vonden raketaanvallen plaats. [naar artikel]


18. Live - Russisch leger zegt dat het vijf ‘saboteurs’ uit Oekraïne heeft gedood (21/02/2022 - De Morgen)

De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Voormalig Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • In twee pro-Russische separatistische regio’s in het land - Donetsk en Loehansk - laait het geweld op. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


19. Kiev komt opnieuw in het Russische vizier (15/04/2022 - De Standaard)

Het Russisch ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat Rusland meer en grotere raketaanvallen gaat uitvoeren op de Oekraïense hoofdstad Kiev. Volgens de Russen gaat het om een reactie op Oekraïense sabotage op Russisch grondgebied. [naar artikel]


20. Live - Oekraïne: ‘Russisch landingsschip vernietigd’ • Nieuwe Oekraïense legerchef noemt situatie aan oostfront ‘extreem complex en gespannen’ (14/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Live - Slaat Oekraïne toe op Russisch grondgebied? ‘Helikopters blazen brandstofdepot op’ (01/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Live - ‘Held van Oekraïne’ onder massale belangstelling begraven in Kiev • Oekraïense ex-president Janoekovitsj opnieuw aangeklaagd (10/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Live - Poetin: ‘Aanvallen op Oekraïne zijn vergelding voor aanslag Krimbrug’ • Dreigt met nog zwaardere respons (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


24. Live - Oekraïne: ‘Russisch landingsschip vernietigd’ • Voorzitter Huis van Afgevaardigden VS houdt stemming over hulp Oekraïne tegen (14/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!