Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Een knapperig stuk ontbijtspek bij een zachtgekookt eitje. Voor veel Vlamingen is het de ideale manier om hun weekend te starten. Maar in welke supermarkt vind je nu het beste spek? Topslager Luc De Laet proefde voor ons tien soorten en gaf twee huismerken een betere score dan A-merk Herta. “Deze soort lijkt zelfs een beetje op spek van de ambachtelijke slager.” [naar artikel]
Naast preparé en vleessalade kan kip curry niet ontbreken tussen de pistolets op de paasbrunch. Maar hoe goed is de kwaliteit van dat broodbeleg uit de supermarkt? Proef je goed gekruide kip in de versie van Lidl, of koop je beter een duurder potje in de plaatselijke Carrefour? Meesterslager Luc De Laet proeft tien merken, buist er drie en kiest één winnaar. “Het aroma van kurkuma hoort niet thuis in een kip curry.” [naar artikel]
In één dag een heel theaterstuk bedenken, maken én opvoeren? Waanzin natuurlijk. Maar LAZARUS doet het met Orde van de dag. Mark Coenen liep mee en mocht getuige zijn van de creatie van een voorstelling die in minder dan tien uur in elkaar werd gezet. [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
01:03 Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste kwaliteitsslager, wil zijn vleesimperium stevig uitbreiden. Hij mikt in België op acht à tien winkels - meer dan het dubbele van vandaag - en broedt op een twee... [naar artikel]
Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecueâ€, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.†[naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.