Groot nieuw in frietjesland: frituur Bij Filip aan het Groot Vleeshuis wordt overgenomen. Het frietkotje van Filip Illegems (62) is een begrip, maar de friturist maakt zich klaar voor zijn pensioen. Een overnemer staat klaar: de 16-jarige Hendrik De Smet. Hij lijkt in de wieg gelegd om het frietjesmonument over te nemen, bijna letterlijk. [naar artikel]
Groot nieuw in de Gentse frituurwereld: ‘Bij Filip’ aan het Groot Vleeshuis wordt overgenomen. De zaak van Filip Illegems (62) is een begrip, maar de friturist maakt zich klaar voor zijn pensioen. Een overnemer staat klaar: de 16-jarige Hendrik De Smet. [naar artikel]
Een Brugse ondernemer heeft 180.000 euro betaald voor één van de frituren op de Markt, de frituur links van het belfort. De vorige uitbater ging failliet. Daarnaast betaalt hij een jaarlijkse concessie van 125.000 euro aan de stad. [naar artikel]
Laura Valkiers (31) en Stéphanie Bosten (30), het duo dat anderhalf jaar geleden de moderne bruidsboetiek The Ivory Club begon, nemen nu Le Chapeau over. De bruidswinkel is al sinds 1929 een vaste waarde in Antwerpen. Eerder dit jaar raakte al bekend dat de winkel van de Carnotstraat naar de Frankrijklei zal verhuizen. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.