Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Bekende frituur in Gent wordt overgenomen door 16-jarige

30/03/2023 - 19:25
"Groot nieuw in de Gentse frituurwereld: ‘Bij Filip’ aan het Groot Vleeshuis wordt overgenomen. De zaak van Filip Illegems (62) is een begrip, maar de friturist maakt zich klaar voor zijn pensioen. Een overnemer staat klaar: de 16-jarige Hendrik De Smet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bekende frituur in Gent wordt overgenomen door 16-jarige Hendrik: “Dat had ik nooit durven dromen” (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Groot nieuw in frietjesland: frituur Bij Filip aan het Groot Vleeshuis wordt overgenomen. Het frietkotje van Filip Illegems (62) is een begrip, maar de friturist maakt zich klaar voor zijn pensioen. Een overnemer staat klaar: de 16-jarige Hendrik De Smet. Hij lijkt in de wieg gelegd om het frietjesmonument over te nemen, bijna letterlijk. [naar artikel]


2. Bekende frituur in Gent wordt overgenomen door 16-jarige (30/03/2023 - De Standaard)

Groot nieuw in de Gentse frituurwereld: ‘Bij Filip’ aan het Groot Vleeshuis wordt overgenomen. De zaak van Filip Illegems (62) is een begrip, maar de friturist maakt zich klaar voor zijn pensioen. Een overnemer staat klaar: de 16-jarige Hendrik De Smet. [naar artikel]


3. Frituur in Brugge duurste van Vlaanderen? Overgenomen voor 180.000 euro en elk jaar 125.000 euro standgeld (11/12/2020 - VRT NWS)

Een Brugse ondernemer heeft 180.000 euro betaald voor één van de frituren op de Markt, de frituur links van het belfort. De vorige uitbater ging failliet. Daarnaast betaalt hij een jaarlijkse concessie van 125.000 euro aan de stad. [naar artikel]


4. Bekende bruidswinkel Le Chapeau wordt overgenomen door eigenaars The Ivory Club (06/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Laura Valkiers (31) en Stéphanie Bosten (30), het duo dat anderhalf jaar geleden de moderne bruidsboetiek The Ivory Club begon, nemen nu Le Chapeau over. De bruidswinkel is al sinds 1929 een vaste waarde in Antwerpen. Eerder dit jaar raakte al bekend dat de winkel van de Carnotstraat naar de Frankrijklei zal verhuizen. [naar artikel]


5. Opnieuw Limburgse frituur verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’ (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]


6. Koppel Filip en Davy hebben elk de beste frituur van hun gemeente: “Onze liefde voor de frituur wakkerde de liefde voor elkaar aan” (11/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]


7. Een Brusselse authentieke frituur, die vind je in Pattaya: “Mijn droom, de enige Belgische frituur in Azië” (25/12/2018 - De Morgen)

Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]


8. In deze frituur kan je dobbelen voor korting: “Ik wil niet de beste frituur, maar die met het meeste karakter” (23/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]


9. Na sluiting Frituur Royerssluis is Frituur LO laatste echte barak in Antwerpen: “Frietkoten zijn nochtans deel van onze cultuur” (15/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]


10. OPROEP. Waarom moet jouw favoriete frituur het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’ worden? (22/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!