Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
01:36 uur

Louis Vuitton werkt samen met kunstenaar Jeff Koons

Het Laatste Nieuws

11/04/2017 - 17:35

Louis Vuitton toont op 28 april hun nieuwe collectie handtassen en accessoires. Wat is bijzonder aan de nieuwe lijn? Ze werden mee ontworpen door


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kunstenaar Jeff Koons steekt handtassen Louis Vuitton in nieuw jasje (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceert eind deze maand een exclusieve collectie handtassen, ontworpen door niemand minder dan Jeff Koons. Met de hulp van grootmeesters zoals Da Vinci, Rubens en Van Gogh.
  [naar artikel]
 2. Sterren verzamelen zich in het Louvre voor lancering nieuwe collectie Louis Vuitton (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag onthulde het Franse luxemerk Louis Vuitton een nieuwe collectie handtassen en accessoires, ontworpen in samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Het evenement vond plaats in het Louvre Museum in Parijs, waar een dinertje werd georganiseerd naast de Mona Lisa in Salle des Etats. Onder meer de kunstenaar zelf en veel beroemdheden - van Jennifer Aniston tot Cate Blanchett - waren van de partij.
  [naar artikel]
 3. Meesterwerk van kunstenaar Jeff Koons vernield door man die er per ongeluk tegenviel (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot...
  [naar artikel]
 4. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 5. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 6. Het duurste konijn ter wereld: Jeff Koons opnieuw levende kunstenaar met duurste kunstwerk (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 7. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 8. Koons onttroont Hockney als duurste levende kunstenaar (16/05/2019 - De Tijd)
  09:43 Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. David Hockney is zo niet langer de duurste nog levende kunstenaa...
  [naar artikel]
 9. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. 81 miljoen euro voor "Rabbit" van Jeff Koons: hoogste bedrag ooit voor werk van levende kunstenaar (16/05/2019 - VRT NWS)
  "Rabbit", een beeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, is in New York geveild voor een bedrag van 91 miljoen dollar, omgerekend is dat 81 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag ooit dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 11. Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak (08/11/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Parijs heeft de beroemde Amerikaanse kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld tot een fikse boete. Koons had voor een van zijn werken het beeldje nagemaakt van het (in Frankrijk) erg bekende varkentje uit de reclame voor het kledingmerk Naf-Naf. Het werk uit porselein, waarop verder nog twee anonieme pinguïns en de buste van een vrouw te zien zijn, maakte in 2014 deel uit van een tentoonstelling in de Franse hoofdstad. De controversiële kunstenaar moet samen met zijn bedrijf Jeff Koons LLC en het Centre Georges Pompidou, dat het beeld bij een retrospectieve van Koons’ beeldhouwwerken had geëxposeerd, in totaal 135.000 euro schadevergoeding ophoesten aan adverteerder Franck Davidovici, bedenker van het spotje ‘Fait d’hiver’ voor Naf-Naf. Voorts moet Jeff Koons LLC een extra 11.000 euro betalen aan Davidovici wegens het opnemen van een afbeelding van de sculptuur op de internetsite van de kunstenaar. Uitgeverij Flammarion moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen wegens het in de handel brengen van een boek waarin het werk afgedrukt staat. Davidovici wou ook dat de sculptuur in beslag werd genomen, maar daar ging de rechter niet op in. Koons exposeerde de sculptuur, eveneens met de ambigue titel ‘Fait d’Hiver’ (“wintergebeurtenis” en “faits divers”), voor het eerst in een New Yorkse galerij in 1988. In 2007 werd het werkje bij Christie’s New York voor drie miljoen euro verkocht. Het maakt deel uit van de Prada-verzameling. Na een klacht in 2014 van Davidovici, die het Naf-Nafvarkentje in 1985 bedacht, verwijderde het Pompidou het gewraakte werk uit zijn overzichtstentoonstelling. Koons is al vaker veroordeeld wegens plagiaat – plagiaat is ook zowat zijn handelsmerk. In maart vorig jaar veroordeelde dezelfde Parijse rechtbank de kunstenaar wegens de “vervalsing” van een cliché van een Franse fotograaf. De vervalsing, ‘Naked’ genaamd, maakte deel uit van dezelfde serie als ‘Fait d’Hiver’. Bron: Belga   Het bericht Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. NINA tipt: Ode aan Knokke, de Neverfull-tas van Louis Vuitton (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fan van Knokke en Louis Vuitton? Dan is deze handtas waarschijnlijk een godsgeschenk voor jou. Louis Vuitton lanceert een nieuwe handtas als
  [naar artikel]
 13. 'Charlie Hebdo'-kunst van Jeff Koons niet welkom in Parijs (30/05/2018 - De Morgen)
  Bijna drieënhalf jaar na de aanslag op Charlie Hebdo is er nog altijd geen plaats gevonden voor het herdenkingsmonument van Jeff Koons. Zijn Bouquet of Tulips symboliseert vriendschap, maar veroorzaakt voorlopig vooral controverse.
  [naar artikel]
 14. Franse kunstwereld zegt "non" tegen sculptuur van Jeff Koons (12/02/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk groeit de commotie over een sculptuur van Jeff Koons ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het monumentale werk moet een plekje bij het Palais de Tokyo krijgen, maar om tal van redenen is de kunstwereld tegen het project gekant.
  [naar artikel]
 15. Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam (08/04/2018 - Metro)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot gegaan. Een bezoeker is per ongeluk tegen het werk, Gazing Ball, gevallen, vertelt een ooggetuige aan de lokale televiezender AT5. Volgens getuige Oscar gebeurde het incident rond 15.00 uur, toen een concert bezig was ter afsluiting van de expositie in de Nieuwe Kerk. “Toen de laatste noten van het muziekstuk klonken, hoorde ik een knal. Daarop is een aantal mensen naar het kunstwerk gerend, dat het enige kunstwerk in deze expositie is. Het leek te gaan om een ongeluk. Een oude man stond er verdwaasd bij te kijken. De beveiligers hielpen hem, het ging er allemaal heel geciviliseerd aan toe en er leek echt geen sprake van opzet.” De Nieuwe Kerk heeft nog niet gereageerd. Bron: Belga   Het bericht Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Louis Vuitton opent binnenkort een restaurant (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Breakfast at Tiffany’s en diner bij Louis Vuitton? Het kan binnenkort. Louis Vuitton opent voor het eerst een café en restaurant in Osaka, Japan.
  [naar artikel]
 17. Kate Moss en Naomi Campbell samen op de catwalk voor afscheid van Kim Jones bij Louis Vuitton (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week werd bekend dat modehuis Louis Vuitton op zoek moet naar een nieuwe artistiek directeur voor zijn mannenlijn. Na zeven jaar geeft Kim...
  [naar artikel]
 18. Louis Vuitton wil handtassen met televisieschermen maken (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je mag op de creatieve directeur van Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, vertrouwen om je handtas revolutionair te maken. Tijdens de laatste Louis...
  [naar artikel]
 19. Beroemde front row bij Louis Vuitton defilé in Parijs (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren werd de damescollectie Lente/Zomer 2018 van Louis Vuitton voorgesteld in Parijs en dat trok heel wat beroemde fans (met hun Vuitton-tas...
  [naar artikel]
 20. ‘Pornografisch’ of ‘prachtig geschenk’: Jeff Koons-sculptuur voor slachtoffers aanslagen Parijs krijgt hevige reacties (07/10/2019 - De Morgen)
  Een sculptuur ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs in 2015 wordt door critici bestempeld als ‘pornografisch’. Het werk van de Amerikaanse artiest Jeff Koons stelt een boeket tulpen voor, maar sommigen zien er eerder marshmallows of anussen in.
  [naar artikel]
 21. Louis Vuitton brengt kaarsen op de markt (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft al kleding, hand- en reistassen in het gamma en voegt er nu ook luxueuze geurkaarsen aan toe.
  [naar artikel]
 22. Gamen: ook bij Louis Vuitton in de mode (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft in samenwerking met Riot Games een speciale League of legends-lijn ontworpen.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe designer aan boord bij Louis Vuitton (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse luxemerk Louis Vuitton heeft het creatieve team uitgebreid met Johnny Coca. De man, die tot voor kort creatief directeur was bij het Britse Mulberry, vult voortaan de nieuwe functie van ‘directeur lederen goederen vrouwenmode’ in bij Vuitton. Dat meldt modesite WWD.
  [naar artikel]
 24. Louis Vuitton brengt gezelschapsspel van 2.168 euro uit (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op zoek naar een extravagant spelletje om mensen mee van hun sokken te blazen? Enter Louis Vuitton. Het Frans modehuis mag dan wel bekend staan om...
  [naar artikel]
 25. Louis Vuitton strikt de hipste ontwerper van het moment (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vigil Abloh gaat de mannencollecties voor Louis Vuitton ontwerpen, dat maakte het Franse modehuis zelf bekend vandaag. Hij neemt het stokje over...
  [naar artikel]
 26. Front row en helemaal gratis: bekijk de catwalkshow van Louis Vuitton live op NINA (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt de nieuwste cruisecollectie 2018 van het Franse modehuis Louis Vuitton in Japan gepresenteerd. Heb jij daar, net als wij trouwens,
  [naar artikel]
 27. Emma Stone, Michelle Williams en meer sterren op de eerste rij bij Louis Vuitton (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond kwamen heel wat beroemdheden opdagen aan het Louvre in Parijs om er modeshow van Louis Vuitton te bekijken. Van Anna Wintour tot...
  [naar artikel]
 28. Louis Vuitton lanceert Belgische webshop (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische fans van Louis Vuitton hoeven voortaan niet meer af te zakken naar de boetieks in Antwerpen, Brussel of Knokke-Heist. Het Franse modehuis...
  [naar artikel]
 29. Dit model is 'te dik' voor Louis Vuitton (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend vond de Cruise 2018-show van modehuis Louis Vuitton plaats in Kyoto, Japan. Het Deense model Ulrikke Hoyer mocht daar in
  [naar artikel]
 30. Zo wordt de gloednieuwe Louis Vuitton Pond 9-tas gemaakt (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komt de nieuwe Louis Vuitton Pont 9-tas uit. De tas belichaamt de Parijse, chique, je ne sais quoi en werd vernoemd naar de Pont Neuf in...
  [naar artikel]
 31. Glamping, maar dan extreem: Louis Vuitton verkoopt tent van 70.000 euro (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Deze zomer voor een staycation gekozen en nog op zoek naar een leuke tent om in te slapen? Dan heeft Louis Vuitton misschien wel wat je zoekt.
  [naar artikel]
 32. Ideaal voor bij ons: Louis Vuitton lanceert collectie regenlaarzen (31/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft een nieuwe capsulecollectie voorgesteld: Rain. En die naam dekt de lading, want het gaat namelijk om een reeks regenlaarzen.
  [naar artikel]
 33. Louis Vuitton brengt ode aan Knokke met eigen handtas (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet modestad Antwerpen, maar de mondaine badstad Knokke wordt al voor het tweede jaar op rij in de kijker gezet door Louis Vuitton. Het modehuis...
  [naar artikel]
 34. Louis Vuitton is populairste luxemerk van het moment (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Online databank BrandZ bekijkt op jaarbasis welke merken bij de meest waardevolle labels ter wereld horen. In de categorie waardevolste modemerk, prijkt het Franse modehuis Louis Vuitton helemaal bovenaan.
  [naar artikel]
 35. Louis Vuitton-baas: “Wij schenken 10 miljoen om branden in Amazonegebied te helpen bestrijden” (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het luxegoederenconcern LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) van Bernard Arnault schenkt 10 miljoen euro voor de strijd tegen de bosbranden in het...
  [naar artikel]
 36. Louis Vuitton geeft luchthaven een make-over voor zijn cruisecollectie (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeggen dat het Franse modehuis Louis Vuitton een vliegende start gemaakt heeft met z’n nieuwe cruisecollectie, krijgt plots een dubbele betekenis....
  [naar artikel]
 37. Celebrities keuren de nieuwste collectie van Louis Vuitton goed (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren stelde designer Nicolas Ghesquière de zomercollectie van 2017 voor. Voor het eerst sinds lang ging de show in het Maison Louis Vuitton
  [naar artikel]
 38. Michelle Williams, Léa Seydoux en 15 andere bekende gezichten te zien in campagne Louis Vuitton (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Modehuis Louis Vuitton onthult zijn nieuwe Prefall 2019 collectie en daarvoor heeft creatief directeur Nicolas Ghesquière alles uit de kast...
  [naar artikel]
 39. Alleen maar hoogtepunten op expo bij Fondation Louis Vuitton (15/03/2019 - De Tijd)
  11:16 De Britse textielmagnaat Samuel Courtauld verzamelde in de jaren 20 een ongelooflijke collectie impressionistische kunst. Een selectie daarvan is te zien in Fondation Louis Vuitton in Parijs. De topwe...
  [naar artikel]
 40. Zo wordt de gloednieuwe Louis Vuitton Pont 9-tas gemaakt (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komt de nieuwe Louis Vuitton Pont 9-tas uit. De tas belichaamt de Parijse, chique, je ne sais quoi en werd vernoemd naar de Pont Neuf in...
  [naar artikel]
 41. Louis Vuitton opent eigen restaurant (27/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe boetiek van Louis Vuitton in Osaka, Japan, opent begin februari mét een toprestaurant op de vierde verdieping. Het begin van meer?
  [naar artikel]
 42. Louis Vuitton wereldwijd het meest gerespecteerde modemerk, Hermès het exclusiefste (02/06/2020 - Express)
  Louis Vuitton is wereldwijd het meest vooraanstaande modemerk. Dat blijkt uit een studie van het magazine Vogue, gebaseerd op een... The post Louis Vuitton wereldwijd het meest gerespecteerde modemerk, Hermès het exclusiefste appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. De plagiaatzaak van Jeff Koons (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Ramkraak bij Louis Vuitton in Knokke (10/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De winkel van het luxemerk Louis Vuitton in Knokke is in de nacht van gisteren op vandaag het slachtoffer geworden van een ramkraak. Dat meldt
  [naar artikel]
 45. Omzet luxegroep Louis Vuitton vliegt de pan uit (28/01/2020 - Express)
  De omzet van LVMH is in 2019 fors gestegen, met 15 procent. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de luxegroep achter Louis Vuitton en Moët Hennessy. LVMH, wereldleider in luxegoederen, realiseerde in 2019 een omzet van 53,7 miljard euro, 15 procent hoger dan het jaar voordien. De nettowinst klokt af op 7,17 miljard euro, een […] The post Omzet luxegroep Louis Vuitton vliegt de pan uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Louis Vuitton brengt oortjes van € 980 uit: zijn inears een gezonde keuze voor het gehoor? (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Louis Vuitton heeft een nieuwe versie van hun oortjes uitgebracht. Hun luxe Horizon Earphones zijn nu verkrijgbaar in vijf kleuren en gaan tot wel...
  [naar artikel]
 47. Ramkraak bij Louis Vuitton in Knokke (10/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De winkel van het luxemerk Louis Vuitton in Knokke is in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer geworden van een ramkraak. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De daders gingen aan de haal met een groot aantal tassen.
  [naar artikel]
 48. Van een daklozenbestaan in Brussel naar het gezicht van Louis Vuitton (30/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het gaat hard voor Marie-Pierra Kakoma (24). Vijf jaar geleden was ze dakloos en sliep ze op straat in Brussel. Vandaag is ze het gezicht van de nieuwe Louis Vuitton-campagne.
  [naar artikel]
 49. Disneyland Parijs krijgt concurrentie: Louis Vuitton gaat pretpark bouwen (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse modegroep Louis Vuitton Moët Hennessy heeft plannen om de 157-jarige Jardin d’Acclimatation in Parijs om te toveren tot het derde grootste pretpark van het land.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.