Restaurant Sir Anthony Van Dijck blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Een jubileum dat weerklank zal vinden met een boek en menu’s van chefs die in de zaak in de Vlaaikensgang ‘de stiel geleerd hebben’. Het restaurant is een begrip in Antwerpen, heeft koerswijzigingen ondergaan, maar is altijd trouw gebleven aan de klassieke Frans-Belgische keuken. Eén gerecht uit de beginperiode staat trouwens nog steeds op de kaart. [naar artikel]
Een van de mooiste straatjes van Antwerpen is in woelige wateren terechtgekomen. Of toch de toegang ernaar via de Hoogstraat. Een nieuwe eigenaar zou de poort dichthouden, waardoor een buur in een rolstoel nauwelijks nog wegraakt. Andere buren hebben nu een actie opgezet om het privéstraatje te laten erkennen als servitudeweg. [naar artikel]
Topchef Jorän De Backer en zijn vrouw Nathalie hebben het met een uitzonderlijk boek voor elkaar gekregen de geheimen van de historische Vlaeykensgang zoetjes te ontrafelen. Dit ter ere van de vijftigste verjaardag van hun restaurant Sir Anthony Van Dijck, waar filmacteur Charlton Heston nog van de klassieke gemarineerde zalm smulde. Het verhaal van drie generaties chefs die de inspecteurs van GaultMillau en Michelin liever niet bij hen zien tafelen: “Dat we gewoon een brasserie wilde blijven, viel bij hen niet in goede aarde.” [naar artikel]
Nicolas Misera (35) van restaurant Misera in Antwerpen kreeg in Bergen zijn eerste ster. Al moeten we eigenlijk derde zeggen. Eerder kookte hij die ook al bijeen in AIRrepublic in Cadzand én in Carcasse in Koksijde. “Maar dit is de eerste die van mezelf is.” [naar artikel]
Een van de mooiste straatjes van Antwerpen is in woelige wateren terechtgekomen. Of toch de toegang ernaar via de Hoogstraat. Een nieuwe eigenaar zou de poort dichthouden, waardoor een buur in een rolstoel nauwelijks nog wegraakt. Andere buren hebben nu een actie opgezet om het privéstraatje te laten erkennen als servitudeweg. [naar artikel]
Het is hommeles in de Vlaaikensgang, het pittoreske straatje dat de Oude Koornmarkt verbindt met de Pelgrimstraat en de Hoogstraat. Een nieuwe eigenaar houdt de toegangspoort in de Hoogstraat gesloten. Andere buren starten op hun beurt met een petitie om de doorgang open te houden. Wie aan het langste eind zal trekken, is nog niet duidelijk. Maar wat maakt dit schilderachtige straatje eigenlijk zo bijzonder? De gemiddelde toerist kan het u waarschijnlijk beter vertellen dan de doorsnee Antwerpenaar. Precies om die reden liet uw krant zich op sleeptouw nemen door stadsgids Carolien Krijnen. [naar artikel]
De Vlaaikensgang in Antwerpen is een cocktailbar rijker. Tazu wil een topservice bieden, de service die je krijgt in de bar van een vijfsterrenhotel, maar dan zonder het hotel. Het kader, een mooie, nog niet ontdekte hoek van de Vlaaikensgang, is een ontdekking op zich. [naar artikel]
De zaak ligt diep verscholen in de nauwe zestiende-eeuwse straatjes van de Vlaaikensgang, maar restaurantgids Gault&Millau vond toch de weg naar Tazu. Amper vier maanden na de opening rijft de zaak de titel van cocktailbar van het jaar en een score van 13 op 20 binnen. [naar artikel]
De overbekende Vlaaikensgang met zijn Sir Anthony Van Dijck, ’t Hofke, Estro Armonico en Tazu heeft er een concurrent bij. Aan de andere kant van de Groenplaats verbergt een trapgevel in de Groendalstraat een steegje dat leidt naar Salon de thé Claude. [naar artikel]
In de jaren vijftig was Sint-Truiden maar liefst vijf bioscopen rijk. Dat de stad vandaag nog één cinema telt, is grotendeels te danken aan Raymond Christleven. Toen hij de al langer gesloten cinema Cameo van de hand deed, koos Raymond niet voor een projectontwikkelaar met veel geld, maar voor een cinefiel die beloofde de kleine buurtbioscoop in al zijn glorie te herstellen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.