Op sociale media duiken er foto’s op van pintjes die in een fout flesje zitten. Zoals een Omer of Tripel Karmeliet in een flesje van La Trappe. Hoe kan dat? Is het glas zo schaars dat brouwers alle flesjes gebruiken die ze in handen krijgen, zoals geopperd wordt? Of gaat het om een foutje? En hoe gebeurt dat dan? [naar artikel]
Op sociale media duiken er foto’s op van pintjes die in een fout flesje zitten. Zoals een Omer of Tripel Karmeliet in een flesje van La Trappe. Hoe kan dat? Is het glas zo schaars dat brouwers alle flesjes gebruiken die ze in handen krijgen, zoals geopperd wordt? Of gaat het om een foutje? En hoe gebeurt dat dan? [naar artikel]
Force Majeure, de eerste volledig alcoholvrije brouwer van België, werkt voortaan samen met trappistenhandelaar Weynants. Een samenwerking die beklonken wordt met drie nieuwe biersoorten. [naar artikel]
Wie al eens een kroeg bezoekt in het buitenland, kan ervan meespreken: onze Belgische bieren scoren overal ter wereld. Dat ons gerstenat [naar artikel]
Op de World Beer Cup, een tweejaarlijkse competitie waar de Amerikaanse brouwersfederatie de beste bieren ter wereld verkiest, hebben twee Belgische bieren een gouden medaille veroverd. De Oude Geuze Boon VAT 108 van Brouwerij Boon en de Tripel LeFort van Omer Vander Ghinste wonnen hun categorie. [naar artikel]
Een onderzoeksteam van de KU Leuven heeft 252 Belgische bieren geanalyseerd op basis van wetenschappelijke technieken en tientallen aromacomponenten. Het resulteerde in een staalkaart die aangeeft dat het smaak-DNA van verschillende bieren dicht bij elkaar ligt. “Maar twee bieren zijn nooit exact hetzelfde. Er zit steeds een klein maar merkelijk verschil in de chemische componenten en in de smaakaroma’s”, zegt onderzoeker Verstrepen. [naar artikel]
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zolang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” [naar artikel]
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zolang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” [naar artikel]
Als je vandaag op een terrasje van een fris biertje wilt genieten, is het belangrijk om goed op te letten dat je het juiste biertje krijgt. Volgens ‘Het Nieuwsblad’ worden er namelijk op sociale media foto’s gedeeld van bier dat in verkeerde flesjes zit. Zo is er bijvoorbeeld een foto verschenen van een Tripel Karmeliet in een flesje van La Trappe. Op welke manier kan dit gebeuren? Is het mogelijk dat de brouwers alle beschikbare flesjes moeten gebruiken vanwege een tekort aan glas? [naar artikel]
Vandaag maakt biersommelier Sofie Vanrafelghem een stop in West-Vlaanderen om er haar favoriete streekbieren te selecteren. Kan de St. Bernardus Abt een plaatsje veroveren in haar top tien? En kunnen we de smaak ervan vergelijken met een trappist van Westvleteren? En welk streekbier wordt gebrouwen met zelf gekweekte hop? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.