Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Humo

Vakbondsman Delhaize: ‘Het plan van Delhaize is een slinkse truc om de vakbonden uit te schakelen’

22/04/2023 - 11:05
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vakbondsman Delhaize: ‘Het plan van Delhaize is een slinkse truc om de vakbonden uit te schakelen’ (22/04/2023 - Humo)

[naar artikel]


2. Vakbondsman Delhaize: ‘Dit gaat om meer dan Delhaize, dit gaat om winstmaximalisatie die we niet mogen pikken’ (10/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Deze vakbondsman schuift vandaag mee aan tafel met de Delhaize-top: “We aanvaarden geen plan waarin je 9.000 mensen verhandelt alsof ze koopwaar zijn” (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zit vandaag mee aan de onderhandelingstafel bij Delhaize: een zeer kwade vakbondsman Jan De Weghe (53). “Ik voer niet het hoge woord. Ik kom gewoon op voor mijn mensen. Delhaize behandelt hen als koopwaar. Hun franchiseplan is leugenachtig.” Hij waarschuwt ook dat er nog wekenlang acties volgen, en dat Delhaizes gesloten zullen blijven. [naar artikel]


4. Deze vakbondsman schuift vandaag mee aan tafel met de Delhaize-top: “Zonet vertelde een jonge vrouw me nog dat ze bang is haar trouwfeest niet meer te kunnen betalen” (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zit vandaag mee aan de onderhandelingstafel bij Delhaize: een zeer kwade vakbondsman Jan De Weghe (53). “Ik voer niet het hoge woord. Ik kom gewoon op voor mijn mensen. Delhaize behandelt hen als koopwaar. Hun franchiseplan is leugenachtig.” Hij waarschuwt ook dat er nog wekenlang acties volgen, en dat Delhaizes gesloten zullen blijven. [naar artikel]


5. INTERVIEW. Delhaize-vakbondsman Jan De Weghe: “Alle winkels in het uitstalraam? Dat is gewoon te veel. Over minder kan onderhandeld worden” (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik heb helemaal niets tegen zelfstandige Delhaize-uitbaters, maar het stoort me wel dat werknemers er zonder inspraak worden gedumpt.” Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK noemde het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen “crapuleus”, een uitspraak die hij intussen betreurt, maar zijn strijdvaardigheid blijft onaangetast. [naar artikel]


6. Delhaize-vakbondsman: ‘Je leeft maar één keer, en ik wilde geen seconde meer verspillen aan een bedrijf dat zulke mensen rijk maakt’ (29/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Delhaize - Vakbonden willen “animo” veroorzaken tijdens aandeelhoudersvergadering Ahold Delhaize (11/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Ahold Delhaize, de groep boven Delhaize, houdt woensdag in het Nederlandse Zaandam zijn aandeelhoudersvergadering. Vanuit België zullen vakbondsmilitanten ter plaatse gaan om te protesteren tegen het franchiseplan van Delhaize. [naar artikel]


8. ONZE OPINIE. “Niet alleen vakbonden maken het zelfstandigen die een Delhaize willen uitbaten moeilijk. Ook Delhaize zelf” (09/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Niet alleen vakbonden maken het de zelfstandigen moeilijk die de verlieslatende Delhaize-winkels uit het slop moeten trekken. Ook Delhaize zelf maakt het hen moeilijk”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Meent Delhaize het wel écht met dat geloof in de lokaal uitgebate supermarkt?” [naar artikel]


9. ANALYSE. Waarom de malaise bij Delhaize nog lang niet van de baan is. Al zijn het niet de vakbonden die Delhaize het hardst moet vrezen (09/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De overname van de eerste vijftien vestigingen is een lichtpuntje voor Delhaize, maar de storm zal nog een hele tijd aanhouden. Het blijft immers verre van zeker dat alle 128 vestigingen op termijn wel een overnemer vinden. Wat Delhaize ook beweert. Vraag is: wat als het uiteindelijk niet lukt? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!