Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Slikken vrouwen te veel hormonen om niet zwanger te worden? Nieuwe studie deelt opvallend resultaat

24/04/2023 - 11:25
"Een goedwerkende pil, prikpil of hormoonpleister zonder alle bekende bijwerkingen? Volgens een nieuwe studie kan dat eraan komen. De wetenschappers ontdekten dat een anticonceptiemiddel met maar liefst 90 procent minder hormonen even goed een zwangerschap zou tegenhouden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Slikken vrouwen te veel hormonen om niet zwanger te worden? Nieuwe studie deelt opvallend resultaat (24/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goedwerkende pil, prikpil of hormoonpleister zonder alle bekende bijwerkingen? Volgens een nieuwe studie kan dat eraan komen. De wetenschappers ontdekten dat een anticonceptiemiddel met maar liefst 90 procent minder hormonen even goed een zwangerschap zou tegenhouden. [naar artikel]


2. Hoe beïnvloeden hormonen onze gezondheid? En kan je daar zelf iets tegen doen? “Bij overgewicht wordt het lichaam resistent tegen hormonen” (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu tijdens de puberteit, de menopauze of het verouderingsproces is: een verstoorde hormoonbalans kan je hele leven overhoop halen. “Gaat het fout met onze hormonen, dan gaat het meestal ook goed fout met onze gezondheid”, zegt de Nederlandse arts Max Nieuwdorp. Welke van de 30 tot 50 hormonen beïnvloeden de balans? En kan je zélf iets doen om problemen te voorkomen? “Voeding is één factor die een belangrijke rol speelt.” [naar artikel]


3. Over de zin en onzin van de kruistocht tegen hormonen op sociale media: ‘Je hele lijf zit vol hormonen. Als je er geen had, viel je zo – paf – dood’ (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘Het is opvallend dat vrouwen hun vruchtbaarheid onderschatten’: de zin en onzin van de kruistocht tegen hormonen (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Hormonen slikken in de overgang: doen of niet? Prof: “De menopauze is geen lot dat je als vrouw hoeft te ondergaan” (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als vrouw breng je een derde van je leven door in de menopauze, gekweld door klachten als vermoeidheid, vapeurs en een lager libido. Het straffe is: bijna 8 op de 10 vrouwen kunnen die klachten makkelijk behandelen, maar ze kennen de remedie niet. Prof. Herman Depypere verheldert de heil van hormoonsubstituten: ze zijn goedkoop, effectief én veilig. “Vrouwen nemen slaapmiddelen, antidepressiva, cholesterolverlagers en botbeschermers, terwijl één lage dosis hormonen veel zou oplossen.” [naar artikel]


6. ‘Met 12- tot 14-jarigen moet je het niet hebben over hormonen slikken en chirurgische ingrepen’ (09/10/2023 - Humo)

[naar artikel]


7. ‘We onderschatten onze vruchtbaarheid, dat vind ik opvallend’: de zin en onzin van de kruistocht tegen hormonen (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Nieuw voor vrouwen: yoga om de hormonen de baas te kunnen (04/01/2017 - Het Nieuwsblad)

Steeds meer vrouwen willen meer controle over hun lijf én over hun hormonen. Maar hoe omgaan met een pijnlijke menstruatie, stemmingswisselingen of de menopauze? Ineke Van Nieuwenhove (50) schept met hormoonyoga klaarheid in de hormonale chaos. [naar artikel]


9. Vrouwen hebben dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. En dat ligt niet alleen aan hun hormonen (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je wel eens het gevoel dat je wederhelft slaapt van zodra zijn hoofd het kussen raakt, terwijl jij nog uren ligt te woelen? Frustrerend, maar niet ongewoon. Vrouwen hebben nu eenmaal dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. Ook nu slapeloosheid tijdens de pandemie bij beiden hard toeslaat, krijgen vrouwen het steevast harder te verduren. Slaapexperte Annelies Smolders vertelt hoe dat komt, en vooral, wat je eraan kunt doen. [naar artikel]


10. 7 op de 10 vrouwen in de overgang zijn geholpen met hormonen. Prof: “Je start er best mee zodra je klachten hebt” (18/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren startte de Week van de Overgang. Vermoeidheid, vapeurs en een lager libido zijn symptomen, maar bij bijna acht op de tien vrouwen kunnen die klachten makkelijk behandeld worden. Prof. Herman Depypere over de nog veel te onbekende hormoonsubstituten. “Veel vrouwen nemen nu slaapmiddelen, antidepressiva, cholesterolverlagers en botbeschermers, terwijl één lage dosis hormonen veel problemen zou kunnen oplossen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!