Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Rusland bouwt verdedigingslinie op daken van kerncentrale Zaporizja: “Waarschijnlijk uit angst voor Oekraïens tegenoffensief”

27/04/2023 - 14:38
"De Russen hebben een verdedigingslinie gebouwd op de daken van de kernreactoren in de Oekraïense stad Zaporizja. Dat meldt het Britse Ministerie van Defensie vanmorgen. Het ministerie spreekt over “de eerste indicatie dat de eigenlijke reactorgebouwen worden geïntegreerd in het tactische defensieplan”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rusland bouwt verdedigingslinie op daken van kerncentrale Zaporizja: “Waarschijnlijk uit angst voor Oekraïens tegenoffensief” (27/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Russen hebben een verdedigingslinie gebouwd op de daken van de kernreactoren in de Oekraïense stad Zaporizja. Dat meldt het Britse Ministerie van Defensie vanmorgen. Het ministerie spreekt over “de eerste indicatie dat de eigenlijke reactorgebouwen worden geïntegreerd in het tactische defensieplan”. [naar artikel]


2. Live - Oekraïne: tegenoffensief nadert Russische grens • Kerncentrale Zaporizja volledig stilgelegd (11/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Zelensky zegt dat Oekraïne klaar is voor tegenoffensief • Kerncentrale Zaporizja al 3 maanden zonder externe back-upstroom (03/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Is Oekraïne begonnen aan groot tegenoffensief in zuiden? “Eerste verdedigingslinie van Russen bij Cherson doorbroken” (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het lijkt erop dat Oekraïne begonnen is aan een langverwacht tegenoffensief om het zuiden van het land te bevrijden van de Russische bezetters. Oekraïense troepen zouden al eenheden van de pro-Russische separatisten en de Russische troepen achteruit hebben gedwongen in Cherson, volgens de Oekraïense regering. De informatie kon wel niet onafhankelijk worden geverifieerd. [naar artikel]


5. Is dit de doodsteek voor het Oekraïense tegenoffensief? Russen pakken uit met quasi onverslaanbare verdedigingslinie (27/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Van Charkov tot Cherson, over een afstand van meer dan 800 kilometer, heeft het Russische leger de voorbije maanden indrukwekkende verdedigende stellingen uitgebouwd in Oekraïne. Dat blijkt uit satellietbeelden. Zo heeft Rusland zich voorbereid op het verwachte Oekraïense tegenoffensief, en de vraag is nu in hoeverre dat nog kans op slagen heeft. [naar artikel]


6. Live - Oekraïne. Oekraïne breekt door eerste Russische verdedigingslinie bij Zaporizja • Verkeer Krimbrug tijdelijk stilgelegd (03/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Oekraïne gelooft in doorbraak bij Zaporizja nadat het door zwaarste Russische verdedigingslinie ging: "Dat Russen plots elitetroepen inzetten bewijst dat er iets mis is” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verscheidene Oekraïense legerfunctionarissen hebben zich de afgelopen dagen optimistisch getoond over een mogelijk doorbraak in de regio Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne. Ze geloven dat de twee Russische verdedigingslinies die ze nog voor zich hebben“minder uitdagend” zullen zijn dan de eerste en “zwaarste”, waar ze intussen doorheen zijn gegaan. [naar artikel]


8. “Geen wapens rond de kerncentrale”: VN wil gedemilitariseerde zone rond Zaporizja-kerncentrale (12/08/2022 - Express)

De situatie rond de kerncentrale van Zaporizja is, licht uitgedrukt, gevaarlijk te noemen. De centrale werd ingepalmd door de Russen, die er een raketbasis van maakten. De energiecentrale, de grootste van Europa, kwam ook al meerdere malen onder vuur te liggen. Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, roept nu op om een gedemilitariseerde […] [naar artikel]


9. Is het na Charkiv en Cherson aan Zaporizja? Geruchtenmolen over derde Oekraïens tegenoffensief draait volop (12/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!