Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Burgemeester Kir verbiedt wandeling van Vlaams Belang in Sint-Joost met Franse auteur Camus, verspreider van omvolkingstheorie

05/05/2023 - 12:18
"Op uitnodiging van het Vlaams Belang komt Renaud Camus naar het Vlaams Parlement. De Franse auteur staat bekend als verspreider van de omvolkingstheorie. Camus zou met de partij ook op stap gaan door Sint-Joost, maar dat verbiedt burgemeester Emir Kir."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Burgemeester Kir verbiedt wandeling van Vlaams Belang in Sint-Joost met Franse auteur Camus, verspreider van omvolkingstheorie (05/05/2023 - VRT NWS)

Op uitnodiging van het Vlaams Belang komt Renaud Camus naar het Vlaams Parlement. De Franse auteur staat bekend als verspreider van de omvolkingstheorie. Camus zou met de partij ook op stap gaan door Sint-Joost, maar dat verbiedt burgemeester Emir Kir. [naar artikel]


2. Franse complotdenker en verspreider van omvolkingstheorie spreekt in Vlaams Parlement op uitnodiging Dewinter (05/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Burgemeester Sint-Joost-ten-Node verbiedt wandeling Vlaams Belang met auteur omvolkingstheorie (05/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Renaud Camus, bekend in extreemrechtse kringen als de verspreider van de vervangingstheorie, geeft zondag 6 mei een lezing in het Vlaams Parlement samen met Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Filip Dewinter. Het duo zou voor het event een wandeling maken in Sint-Joost-ten-Node, maar dat zal burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) niet toelaten. [naar artikel]


4. De omvolkingstheorie van Renaud Camus: 'Ik ben niet verantwoordelijk voor de bloedbaden' (06/11/2019 - Knack)

In een kasteel in Zuid-Frankrijk woont de denker Renaud Camus. De Europese bevolking, zegt hij, wordt in haar voortbestaan bedreigd door massamigratie. Zijn omvolkingstheorie is omstreden en feitelijk niet onderbouwd, maar maakt furore in extreemrechtse kringen en zelfs ver daarbuiten - tot bij een voorzitterskandidaat van de CD&V. [naar artikel]


5. Dries Van Langenhove dweept met omvolkingstheorie: ‘We hebben nog drie jaar’ (25/11/2020 - De Morgen)

Onafhankelijk Kamerlid Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) heeft een opmerkelijk bericht verspreid waarin hij waarschuwt voor de ‘vervanging’ van de Vlaming. ‘We hebben nog drie jaar.’ [naar artikel]


6. Aanhanger van extreemrechtse ‘omvolkingstheorie’ schiet tien Amerikanen dood in supermarkt (15/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Schutter New York liet zich leiden door ‘omvolkingstheorie’: ‘Levensgevaarlijk als politici er elementen uit overnemen’ (15/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Het taalgebruik in ‘De zevende dag’ kwam rechtstreeks en zonder overdrijven uit de omvolkingstheorie (12/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Wat is de omvolkingstheorie waar Van Grieken mee dweept? ‘De drie kernpunten zijn pure larie’ (23/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. De hardnekkige omvolkingstheorie van Tom Van Grieken: ‘Voor Vlaams Belang is het gewoon een passe-partout om te zeggen dat er te veel migranten zijn’ (23/01/2024 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!