Productie: BURP Deze hartverwarmende punch op basis van melk is niet nieuw. De eerste recepten gaan terug tot de jaren 1600, maar recentelijk is het vooral een jazzy New Orleans-ding. Wees niet kieskeurig als het op de ingrediënten aankomt: wij maken hem met bourbon, maar cognac of rum zijn goede alternatieven. [naar artikel]
Thomas Timmermans, barman bij Belroy’s Bijou in Antwerpen, heeft de finale van de Belgische Diageo World Class gewonnen en mag zich een jaar lang... [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Glenn Ross en patissier Nicole Schellekens van restaurant Rosch tippen een Mexicaanse versie van de Italiaanse Scroppino als fris aperitief, cocktail of dessert. [naar artikel]
Zo’n twee tot drie procent van de baby’s in ons land lijdt aan een koemelkallergie, waardoor ze eczeem of maag- en darmproblemen krijgen als ze hun papje drinken. Novalac Novarice, een babymelk met eiwitten uit rijst, is een van de weinige alternatieven voor deze baby’s. Maar de melk is wegens productieproblemen nergens meer te krijgen in ons land. “Na maanden zoeken hadden we eindelijk de juiste melk voor onze baby, maar plots is die er niet meer”, klinkt het misnoegd bij heel wat ouders met een baby met koemelk-allergie. “Er zijn wel alternatieven, maar die zijn fors duurder.” [naar artikel]
Waarom zijn er zo'n grote prijsverschillen voor melk in de supermarkt? Van 55 cent tot 1,15 euro voor een liter halfvolle melk. De Federatie van de Zuivelindustrie klaagt bij De Inspecteur over een kunstmatig lage prijs voor melk: "Prijzenslag heeft de melkprijs doen kelderen." [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. [naar artikel]
Er is alweer een nieuwe rage in koffieland, maar wel eentje met een bekend ingrediënt namelijk meringue. Het zoete dessert werkt perfect als topping ter vervanging het traditionele lepeltje suiker. [naar artikel]
Meenemen in een drinkfles als lunch of serveer het 's avonds als aperitiefhapje voor de maaltijd. De klassieke koude tomatensoep uit Spanje krijgt een make-over met watermeloen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.