De horecaopleiding van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Leuven bestaat vijftig jaar. De Leuvense school stoomt al generaties lang sommeliers en chef-koks klaar voor de horecawereld. "Sommige van onze oud-leerlingen hebben nu een zaak met een Michelinster, daar zijn we heel trots op." [naar artikel]
Wachten tot er in de keuken of achter de toog een witte raaf neerstrijkt, terwijl er in het asielcentrum wat verderop tientallen jonge mensen met hun duimen draaien? Beetje gek toch, zo vinden ondernemer Marc Coucke en zijn team in Durbuy. Met de hulp van Fedasil starten ze een school voor asielzoekers. “Ik ben twintig jaar kapper geweest in Guinee, maar nu wil ik leren hoe jullie een mooie tafel dekken.” [naar artikel]
PIVA in Antwerpen, waar horecaopleidingen worden gegeven, vreest dat haar energiefactuur dit schooljaar zal oplopen tot 1.660.000 euro. Dat is het dubbele van de werkingssubsidie die ze krijgt van de Vlaamse overheid. “Dit is niet langer houdbaar”, klinkt het, en daarom vraagt de school steunmaatregelen aan de Vlaamse regering. [naar artikel]
Horecaschool PIVA aan de Desguinlei in Antwerpen krijgt 10 nieuwe keukens en een vernieuwd theorieblok. Op die manier komt er meer ruimte in de school om het stijgende aantal leerlingen van het PIVA en de cursisten van volwassenonderwijs CVO Vitant goed te ontvangen. De provincie trekt 12 miljoen euro uit voor de renovatie. [naar artikel]
Het land doet hij niet meer ontploffen. Zo snel hij kwam, zo snel is hij weer vergeten. Divock Origi (22) had het liever anders gezien. Zijn doel [naar artikel]
Met Gauchos lanceren Hassan Ameziane en Tarik Ben Yahya een nieuw concept voor de Turnhoutsebaan. “Neen, geen snackbar: we serveren gerechten van topkwaliteit in een gezellige omgeving”, klinkt het. [naar artikel]
In groep 2 van de A-divisie van de nieuwe UEFA Nations League nemen de Rode Duivels het op tegen Zwitserland (FIFA 8) en IJsland (FIFA 20). “Dat zijn geen sexy voetballanden, maar kwalitatief zijn ze van het niveau van Frankrijk of Duitsland”, reageerde Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “Elke […] [naar artikel]
Vandaag is het Zeeuwse mosselseizoen officieel van start gegaan in het Nederlandse Yerseke. De aanvang van het seizoen valt vijf weken later dan de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.