Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Veilige hechting aan beide ouders is het beste voor het kind’: lezers over uitbreiding geboorteverlof

06/05/2023 - 14:58
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Veilige hechting aan beide ouders is het beste voor het kind’: lezers over uitbreiding geboorteverlof (06/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Mag een kleuter bij de ouders in bed slapen? ‘De hechting hoeft niet ’s nachts te gebeuren als je het overdag goed op orde hebt’ (09/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Groenen pleiten voor 15 weken geboorteverlof voor beide ouders: “Faire kans voor beide ouders om voor hun baby te zorgen” (05/05/2023 - Het Nieuwsblad)

Ook de tweede ouder van een pasgeboren kind moet recht hebben op 15 weken geboorteverlof. Dat heeft Groen vrijdag bepleit. Volgens de partij zullen vaders en meemoeders de moeder beter kunnen bijstaan en zal de gelijkschakeling voor meer gelijkheid op de arbeidsmarkt zorgen. [naar artikel]


4. Kamercommissie keurt uitbreiding geboorteverlof goed: papa’s krijgen vanaf 1 januari 15 dagen verlof, vanaf 2023 komen daar nog 5 dagen bij (08/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het geboorteverlof voor vaders. In een een eerste fase gaat het verlof van tien naar vijftien dagen, vanaf 2023 komen daar nog eens vijf dagen bij. [naar artikel]


5. Andere regels rond bedrijfswagens en uitbreiding geboorteverlof: dit verandert vanaf 1 januari allemaal op je werk (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw jaar luidt traditioneel ook nieuwe maatregelen in op het werk. Vanaf 1 januari worden niet-elektrische bedrijfswagens fiscaal minder interessant, en mogen vaders en meeouders langer op ouderschapsverlof. Jean-Luc Vannieuwenhuyse, juridisch expert bij hr-dienstenbedrijf SD Worx, licht 7 nieuwigheden toe. [naar artikel]


6. ‘Het wordt tijd dat vrouwen niet in de zorgrol gedwongen worden’: lezers over uitbreiding geboorteverlof (06/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. LIVE WINTERSTAGES. Kosanovic staat morgen aan de kant na hechting - Buffalo’s komen aan in Oliva (05/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Januari, dus trekken onze Belgische eersteklassers weer massaal op winterstage. Wie maakt indruk op training? Worden de oefenduels winnend... [naar artikel]


8. Liefde is chemie: hormonen verklaren het verschil tussen liefde, lust en hechting (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Er wordt weleens gezegd dat er liefde in de lucht hangt. Wat is dat dan? Een soort van roze wolk waar we niet meer helder door kunnen nadenken?... [naar artikel]


9. Hechting in tijden van corona: 'Moeder en kind scheiden uit angst voor besmetting is onmenselijk en ongepast' (23/04/2020 - Knack)

Een Spaanse moeder met het coronavirus zag haar pasgeboren baby maar liefst tien dagen na de bevalling voor het eerst via een tablet. Die situatie roept vragen op over de impact van covid-gerelateerde procedures op de hechting van moeder en kind. [naar artikel]


10. ‘We hebben het zo vaak over hechting, terwijl afscheid en verlies evengoed deel uitmaken van een kinderleven’ (10/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!