Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“We kunnen niet altijd alles van de staat verwachten, we moeten ook zelf rond ons willen kijken”

08/05/2023 - 03:31
"Meer en meer oudere mensen bellen naar de hulplijn Tele-Onthaal. Het gaat ook meestal om mensen die alleen wonen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2022 die Tele-Onthaal het voorbije weekend heeft bekendgemaakt. Na de coronacrisis daalde het totaal aantal contacten met de hulplijn weliswaar, maar het stijgend aantal oudere mensen dat belde naar Tele-Onthaal is toch wel opvallend. Het aantal zeventigers dat contact zocht, verdubbelde zelfs in zeven jaar tijd. Ook het aantal bellers ouder dan 60 zit in de lift. Dat fenomeen heeft volgens Tele-Onthaal zelf te maken met de huidige sociodemografische trends, zoals de vergrijzing en het stijgend aantal eenpersoonshuishoudens, met meer mensen die eenzaam zijn tot gevolg. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “We kunnen niet altijd alles van de staat verwachten, we moeten ook zelf rond ons willen kijken” (08/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Meer en meer oudere mensen bellen naar de hulplijn Tele-Onthaal. Het gaat ook meestal om mensen die alleen wonen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2022 die Tele-Onthaal het voorbije weekend heeft bekendgemaakt. Na de coronacrisis daalde het totaal aantal contacten met de hulplijn weliswaar, maar het stijgend aantal oudere mensen dat belde naar Tele-Onthaal is toch wel opvallend. Het aantal zeventigers dat contact zocht, verdubbelde zelfs in zeven jaar tijd. Ook het aantal bellers ouder dan 60 zit in de lift. Dat fenomeen heeft volgens Tele-Onthaal zelf te maken met de huidige sociodemografische trends, zoals de vergrijzing en het stijgend aantal eenpersoonshuishoudens, met meer mensen die eenzaam zijn tot gevolg. [naar artikel]


2. K3 zijn is niet altijd even makkelijk: “Mensen verwachten dat we altijd vrolijk zijn” (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer vormen al drie jaar K3. De meiden genieten volop, maar vinden het soms slopend. “Het is wel... [naar artikel]


3. ‘Wat we van mannen verwachten in de werkkamer is vaak in conflict met wat we verwachten in de slaapkamer’ (03/01/2021 - De Morgen)

‘De MeToo-beweging mislukte helemaal in het tonen van de man in al zijn complexiteit. Ik kan dat wel.’ In Een man zijn legt Nicole Krauss (46) bloot wat er vandaag zoal van mannen wordt verwacht. [naar artikel]


4. “Altijd onzeker, altijd zoekend, altijd vragend. Zo is Will ten voeten uit”: onze man blikt terug op de carrière van Will Tura (26/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een carrière van ruim zestig jaar, meer dan 10.000 optredens en tientallen tijdloze hits. Will Tura (83) heeft de afgelopen decennia een indrukwekkend palmares bij elkaar gezongen. Nu z'n tribute-concerten in het Sportpaleis dichterbij komen, blikt journalist Mark Coenegracht terug op de meest unieke én pijnlijke momenten die hij met Tura beleefde. “Minuten nadat de wereld Will aan het werk had gezien, trof ik de zanger helemaal alleen aan net buiten de Kathedraal.” [naar artikel]


5. Als je oudere broer of zus alles kan: ‘Opgroeien met Dries betekent dat je altijd, altijd, altijd de slechtste bent’ (15/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Pakkend afscheid van Rayen (15): “Voor altijd 15, voor altijd de zoon van Deborah, voor altijd de vriend van velen” (20/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Amper een maand na het benefiet voor de Duffelse Rayen (15) heeft de jongen de strijd tegen leukemie verloren. Vorige week stierf hij thuis, in de armen van zijn mama. Op woensdag werd in een bomvolle aula in Mechelen afscheid genomen van de jongen die iedereen wist te raken. “Een deel van mijn hart is op 12 maart samen met jou mee gestorven”, sprak zijn mama Deborah Olie. [naar artikel]


7. “De sfeer rond de tafel is nog altijd goed. We willen nog altijd een regering tegen 21 juli” (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


8. Vincent Vanasch met Red Lions klaar voor nieuwe veroveringstocht: “We willen nog altijd álles winnen. Dan zal er voor altijd over deze generatie gesproken worden” (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De gouden veroveringstocht gaat voor de Red Lions vanaf zaterdag voort in India. In Bhubaneswar verdedigen onze hockeymannen de komende twee weken hun wereldtitel, die ze in december 2018 in hetzelfde Kalinga Stadion grepen. Keeper Vincent ‘The Wall’ Vanasch (35) wil zijn bijnaam weer alle eer aandoen. Te beginnen tegen Zuid-Korea zaterdagmiddag (12u30). “Het WK, het EK en de Spelen volgen elkaar nu snel op. We hebben nog iets te tonen aan de hockeywereld.” [naar artikel]


9. Altijd al prins of prinses willen zijn? Deze begeerlijke royals zijn nog altijd vrijgezel (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor wie in januari het voornemen maakte om te beginnen daten en daar tot nu toe nog niet in slaagde: dit is je kans. Ook in de koninklijke wereld wachten vele prinsen en prinsessen op hún prins of prinses op het witte paard, en misschien ben jij dat wel. Van een Griekse prinses met een zéér pittig karakter tot een prins uit de rijkste koninklijke familie van Europa: dit zijn de tien meest begeerlijke royals die nog beschikbaar zijn. [naar artikel]


10. Zoon Jonas interviewt Guy Mortier: ‘Ik heb succes nooit tot mij willen laten doordringen. Ik was altijd heel kritisch op mezelf en ben dat nog altijd’ (17/03/2023 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!