De droogte die Spanje al wekenlang teistert, bedreigt de productie van olijfolie. “Spanje levert de helft van alle olijfolie wereldwijd”, zegt voormalig sportcommentator Carl Huybrechts (71), die in Andalusië een bio-olijfgaard runt. Hij doet zijn opmerkelijke verhaal aan HLN: “Dat onze oogst schraal zal zijn, is een klein probleem in vergelijking met het gebrek aan drinkwater dat tienduizenden mensen zal treffen.” [naar artikel]
Presentator en tv-maker Carl Huybrechts wordt olijfboer. Samen met vrienden Karel Dierick (oud-ceo MiniFlat veranda’s en oud-bestuurder SK Lierse) en Philippe Vercruysse (oud-cateringmanager Anderlechtstadion en restaurant Saint-Guidon) heeft hij een olijfgaard gekocht. Tot ze kunnen oogsten, voeren de heren kwaliteitsvolle Spaanse producten in, die worden getest in het Spaanse restaurant Las Manas in Antwerpen. [naar artikel]
Toni Coppers is thrillerauteur. Deze maand verscheen van hem De zomer van de doden bij Manteau. Hij schreef ook het scenario voor de Fanny Kiekeboe-strip. Om deze twintig vragen te beantwoorden, had hij 18 minuten en 12 seconden nodig. [naar artikel]
André Gantman, N-VA'er en voorzitter van de Antwerpse drinkwatermaatschappij Water-Link, wil terug naar het gratis drinkwater. In Gazet Van... [naar artikel]
Als we te weinig zoet water hebben, gebruiken we toch gewoon zout water uit de zee? Het kán en het gebeurt al. Maar nog niet in België. ‘In een ideaal scenario starten we volgend jaar aan de kust met een eerste project.’ [naar artikel]
De UGent heeft een technologie ontwikkeld om zeewater te ontzouten en energie op te wekken. Volgens de universiteit komt duurzame drinkwaterproductie uit zeewater binnen handbereik, al zal er nog heel wat onderzoek nodig zijn. [naar artikel]
Een onderzoekster aan de Universiteit van Gent heeft een techniek ontwikkeld waarmee zeewater kan omgezet worden in drinkwater, én tegelijk [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.