Een goed, dorstlessend pintje smaakt bij iedereen, maar de laatste jaren geraakte de verkoop een beetje in verval. Dat tij begint weer te keren en zowel supermarkten als brouwers zien het aandeel van de pils opnieuw stijgen. Tijd om de goedkoopste pintjes uit de supermarkt eens onder de loep te nemen. Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 9 soorten pintjes uit 7 supermarkten. Welke is je geld waard? En welke kan niet verder af staan van wat een échte pint moet zijn? [naar artikel]
Een fris en goed getapt pintje van ’t vat, daarvoor moeten we nog heel even geduld oefenen. Gelukkig kunnen we in afwachting met onze bubbel genieten van een sixpack pils. Velen zijn ervan overtuigd dat ‘hun merk’ de beste pils is. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem deed de test en proefde blind de meest populaire pilsen van brouwerijen. En ze merkte toch duidelijke verschillen. [naar artikel]
Warm weer en de zomer in aantocht: dat betekent dat het tijd is voor pintjes in blik. Velen zijn ervan overtuigd dat 'hun merk’ de beste pils is, maar welke smaakt het lekkerst zonder zichtbaar etiket? Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem deed een blinde smaaktest van de 10 meest populaire bieren: “Jupiler smaakt niet beter dan Heineken” [naar artikel]
Een goed, dorstlessend pintje smaakt bij iedereen, maar de laatste jaren geraakte de verkoop een beetje in verval. Dat tij begint weer te keren en zowel supermarkten als brouwers zien het aandeel van de pils opnieuw stijgen. Tijd om de goedkoopste pintjes uit de supermarkt eens onder de loep te nemen. Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 9 soorten pintjes uit 7 supermarkten. Welke is je geld waard? En welke kan niet verder af staan van wat een échte pint moet zijn? [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Wil je het een avondje gezellig maken in lockdown, dan zal een proeverij van deze tien bieren je niet ruïneren, weet biersommelier Sofie Vanrafelghem. “Het zijn stuk voor stuk speciaalbieren waarbij de prijskwaliteitverhouding goed zit, al zijn ze qua productiekostprijs soms zelfs duurder dan champagnes.” [naar artikel]
Nergens in Europa stijgen de prijzen zo fel als in België, en de horeca spant daarbij de kroon. In onze cafés en restaurants betaal je nu 25 procent meer dan in 2008, terwijl dat in onze buurlanden amper 15 procent is. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) wil iets doen aan die prijsstijgingen, omdat die ook zorgen voor hogere lonen in ons land en dus ook voor een moeilijke concurrentiestrijd met onze buurlanden. Wij gingen op zoek naar café-uitbaters die, ondanks het duurdere leven en de invoering van de witte kassa, nog altijd maar een goede euro vragen voor een pintje. “Mijn klanten zijn deze prijzen nu gewend, dus ik verhoog ze liever niet”, zegt één van hen. “Maar leven van mijn café? Nee, dat kan ik niet.” [naar artikel]
Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalwei, maar wat staat er allemaal op het menu van Pukkelpop? En hoeveel kost een maaltijd? Ontdek de volledige menukaart én alle prijzen van de wei in het artikel: van een hamburger voor 6 euro tot een broodje pulled lamsvlees voor 15 euro. [naar artikel]
C’est parti! De zomer ademt weer muziek. In Brusselse bossen weerklinkt dit weekend Angèle tijdens het Core-festival en ‘De Grote Vier’ pronken met headliners, maar ook steeds weer duurdere tickets. Ons land kroont zich jaarlijks tot keizer van de festivals, maar in die kroon, zochten wij ook naar de verborgen parels. Een gratis weekend, een exclusief streekbiertje of een uitermate kindvriendelijke beleving. Onbekend is onbemind. Maar nooit veraf. Wij belichten de toppers en de middenmotors, maar zochten ook het feest waar u nooit bent geweest. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.