Iedereen giet weleens etensresten in de gootsteen: van olijfolie uit de pan tot de overschot van de spaghettisaus. Maar is die afvoer daar wel voor gemaakt? “Niet alles kan er zomaar in”, waarschuwt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau part of Glowi. Ze zet op een rijtje voor welke voedingsresten je best een andere oplossing zoekt én in welke gevallen de toiletpot de redder in nood is. [naar artikel]
Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan het weggieten van etensresten in de gootsteen, van olijfolie uit de pan tot de overschot van de spaghettisaus. Maar is die gootsteen daar wel voor gemaakt? “Niet alles kan er zomaar in”, waarschuwt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau part of Glowi. Ze zet op een rijtje voor welke voedingsresten je best een andere oplossing zoekt én in welke gevallen de toiletpot de redder in nood is. [naar artikel]
Iedereen giet weleens etensresten in de gootsteen: van olijfolie uit de pan tot de overschot van de spaghettisaus. Maar is die afvoer daar wel voor gemaakt? “Niet alles kan er zomaar in”, waarschuwt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau part of Glowi. Ze zet op een rijtje voor welke voedingsresten je best een andere oplossing zoekt én in welke gevallen de toiletpot de redder in nood is. [naar artikel]
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zolang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” [naar artikel]
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zolang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” [naar artikel]
Frankrijk moet 50 miljard euro besparen. Waar dat juist moet gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het Elysée zelf haalt alvast de broeksriem aan. [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
De feestperiode is een tijd dat je de frietketel (intensief) gebruikt. Het stadsbestuur raadt aan om gebruikt vet van die ketel niet in de gootsteen te gieten. [naar artikel]
Maandag, 10 uur en de gootsteen is verstopt. “De week kan niet slechter beginnen”, denkt Eddy Castro uit Hasselt. Toch wel. Dat ziet Eddy in als de loodgieter zijn factuur maakt: 600 euro. “En dat voor slechts 20 minuten werk.” [naar artikel]
Met het schaamrood op zijn wangen stond een 56-jarige man uit Bornem woensdag voor de Mechelse strafrechter. Daar moest hij zich verantwoorden voor het geweld dat hij pleegde tegenover zijn plusdochter (32) acht maanden geleden. “De alcohol moet een kortsluiting in mijn hoofd hebben veroorzaakt”, verklaarde de man destijds nadat de politie hem kalmeerde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.