De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
In de Scheldestad worden de pionnen stilaan gezet. Aan de linkerzijde wemelt het van de geruchten over samenwerkingen, maar officieel is helemaal niks beslist. [naar artikel]
De Cultuurraad organiseert een kunstmarkt op zondag 7 mei in Kontich-Kazerne. Een mogelijke exposant is Rit Decleen. Zij vervaardigt abstracte kunstwerken op een weefgetouw en gebruikt daarvoor kranten als grondstof. [naar artikel]
17 dagen vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp op Samos, een Grieks eilandje vlak bij Turkije. Zo brengt Karrewiet-journaliste Greet Verhaert dit jaar haar vakantie door. Als lid van het psychosociaal team geeft ze samen met de dokters gezondheidspreventie en zorgt ze mee voor de distributie van voeding en kleren. Ze schreef deze aangrijpende reportage. [naar artikel]
Met Gazet van Antwerpen kunt u meer dan enkel de actualiteit volgen. Dat bewijzen studenten Kato De Swert en Vicky Goossens. [naar artikel]
Energiebewust bouwen is actueler dan ooit. Donderdag raakte bekend dat minister Tommelein (Open Vld) gas en stookolie duurder wil maken en groene elektriciteit goedkoper. U panikeert? Het gezin Mesens uit Borsbeek niet, want de verwarming staat er altijd af. [naar artikel]
Knippen, plakken en tekenen. Vijftig jonge reclamemakers zetten één dag lang hun laptop uit en gaan met een handvol knutselmateriaal terug naar de roots van het reclamevlak. Hun doel: de ultieme krantenadvertentie bedenken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.