Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

"Bachmoet is volledig in onze handen": wat betekent de Russische verovering van de stad voor de oorlog?

21/05/2023 - 09:03
"Na maandenlange gevechten zou de Oekraïense stad Bachmoet volledig in Russische handen zijn. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie en de Oekraïense president Volodimir Zelenski lijkt het verlies van de stad intussen ook te erkennen. Bachmoet heeft weinig strategisch belang, waarom is er dan zo lang voor gestreden? En wat kan deze Russische overwinning voor het verdere verloop van de oorlog betekenen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Bachmoet is volledig in onze handen": wat betekent de Russische verovering van de stad voor de oorlog? (21/05/2023 - VRT NWS)

Na maandenlange gevechten zou de Oekraïense stad Bachmoet volledig in Russische handen zijn. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie en de Oekraïense president Volodimir Zelenski lijkt het verlies van de stad intussen ook te erkennen. Bachmoet heeft weinig strategisch belang, waarom is er dan zo lang voor gestreden? En wat kan deze Russische overwinning voor het verdere verloop van de oorlog betekenen? [naar artikel]


2. Wat betekent een Russische verovering van Bachmoet? ‘Dit is flinke reclame voor Wagner in het buitenland’ (21/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ‘De verovering van Bachmoet is puur symbolisch.’ Wat betekent het voor de rest van de oorlog? (22/05/2023 - Humo)

[naar artikel]


4. Oekraïne spreekt verovering van Bachmoet door Russische Wagnergroep tegen (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Russische huurlingengroep Wagner Groep zegt Bachmoet “in juridische zin” te hebben veroverd. De leider van de groep, Jevgeni Prigozjin, liet zondagavond weten dat zijn troepen de Russische vlag hebben gehesen op het gemeentehuis. Oekraïne wijst de bewering echter van de hand. Volgens Kiev houdt het Oekraïense leger nog stand in de stad. [naar artikel]


5. Live - Oekraïne spreekt Russische verovering Bachmoet tegen • Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Rusland claimt verovering dorpje ten noorden van Bachmoet • Wit-Rusland bereid om Rusland meer hulp te bieden (01/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Rusland claimt verovering dorpje ten noorden van Bachmoet • Nieuwe hulp VS bevat mogelijk langeafstandwapens (01/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Wagner Groep claimt 'juridische' verovering Bachmoet (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Russische huurlingengroep Wagner Groep zegt Bachmoet “in juridische zin” te hebben veroverd. De leider van de groep, Jevgeni Prigozjin, liet zondagavond weten dat zijn troepen de Russische vlag hebben gehesen op het gemeentehuis. [naar artikel]


9. Wagner Groep claimt “juridische” verovering Bachmoet (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De Russische huurlingengroep Wagner zegt Bachmoet “in juridische zin” te hebben veroverd. De leider van de groep, Jevgeni Prigozjin, liet zondagavond weten dat zijn troepen de Russische vlag hebben gehesen op het gemeentehuis. Het Oekraïense leger ontkent dat Wagner Bachmoet in handen heeft. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!