Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Broer en schoonzus Sanda Dia: “Pijnlijk om die dingen niet te weten terwijl die achttien Reuzegommers het allemaal wel weten”

30/05/2023 - 22:39
"Alle achttien beklaagde Reuzegommers werden uiteindelijk veroordeeld. Voor “onopzettelijke doding” en “mensonterende behandeling”, maar niet voor “schuldig verzuim”. De straffen bleven beperkt tot boetes en werkstraffen. De familie van Sanda Dia blijft achter met gemengde gevoelens. “Het is heel pijnlijk dingen niet te weten waarvan je weet dat de achttien Reuzegommers het wel allemaal weten”, reageert broer Seydou in ‘De Afspraak’ op Canvas. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Broer en schoonzus Sanda Dia: “Pijnlijk om die dingen niet te weten terwijl die achttien Reuzegommers het allemaal wel weten” (30/05/2023 - Het Nieuwsblad)

Alle achttien beklaagde Reuzegommers werden uiteindelijk veroordeeld. Voor “onopzettelijke doding” en “mensonterende behandeling”, maar niet voor “schuldig verzuim”. De straffen bleven beperkt tot boetes en werkstraffen. De familie van Sanda Dia blijft achter met gemengde gevoelens. “Het is heel pijnlijk dingen niet te weten waarvan je weet dat de achttien Reuzegommers het wel allemaal weten”, reageert broer Seydou in ‘De Afspraak’ op Canvas. [naar artikel]


2. Broer en schoonzus van Sanda Dia: ‘Hopelijk tonen sommige Reuzegommers nu eindelijk wat menselijkheid’ (02/10/2021 - De Morgen)

Ze zijn opgelucht dat alle achttien Reuzegommers zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de dood van hun (schoon)broer Sanda Dia. Maar ze zijn ook op. ‘We hebben bijna drie jaar moeten strijden om überhaupt een proces te verkrijgen’, zeggen Seydou De Vel en Marie Van Steenkiste. ‘Het is toch te gek voor woorden dat we nu nog eens minstens acht maanden moeten wachten op een uitspraak?’ [naar artikel]


3. De broer en de schoonzus van Sanda Dia: ‘Het zou veel Reuzegommers deugd doen om schuld te bekennen’ (15/05/2023 - Humo)

[naar artikel]


4. De broer en de schoonzus van Sanda Dia: ‘Ik heb medelijden met het onvermogen van de Reuzegommers om hun verantwoordelijkheid op te nemen’ (15/05/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Broer en schoonzus Sanda Dia reageren op vonnis: “Werkstraf confronteert Reuzegommers in dagelijkse leven met wat ze hebben gedaan” (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Achttien leden van de studentenvereniging Reuzegom zijn vorige week - 4,5 jaar na de feiten - veroordeeld voor mensonterende behandeling en onopzettelijke doding van Sanda Dia (20). Ze kregen werkstraffen tot 300 uur en geldboetes tot 400 euro opgelegd na de fatale doop. Seydou De Vel, de broer van Sandia Dia, en zijn partner Marie Van Steenkiste reageren vandaag bij ‘De Afspraak’. “Het is moeilijk om rationeel na te denken over de straffen”, klinkt het. [naar artikel]


6. Advocaat van Reuzegommers: “Geen nood: er kómt ‘Justice for Sanda’, maar ook voor de Reuzegommers” (07/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Met lede ogen stelt advocaat John Maes (51) vast dat de zaak-Sanda Dia almaar meer op de straatstenen wordt uitgevochten. “Er is nu een volkstribunaal opgericht met zogezegd kille moordenaars in de hoofdrol en dat kan in een rechtsstaat nooit de bedoeling zijn.” De Antwerpse strafpleiter verdedigt twee Reuzegommers en verzekert iedereen dat er een eerlijk proces komt. “Natuurlijk zal er #JusticeforSanda zijn, maar ook voor de beklaagden.” [naar artikel]


7. Raadkamer buigt zich over doorverwijzing achttien Reuzegommers (06/06/2021 - Knack)

De Hasseltse raadkamer buigt zich maandagnamiddag over wie van de achttien leden van de studentenclub Reuzegom naar de correctionele rechtbank zal worden doorverwezen. De Reuzegommers moeten zich verantwoorden voor hun rol bij de studentendoop die begin december 2018 fataal afliep voor de 20-jarige Sanda Dia. Het openbaar ministerie wil ze alle achttien voor een rechtbank zien verschijnen, maar de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!