Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. Beelden tonen overstroomde straten in Cherson na vernieling dam - Zelensky: “Evacuatie aan Russische zijde faalt volkomen”

07/06/2023 - 12:34
"In de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, bij de door Russische troepen gecontroleerde stad Nova Kachovka, is een grote dam ingestort. Russische en Oekraïense autoriteiten beschuldigen elkaar ervan de dam te hebben opgeblazen. Op satellietbeelden is de enorme schade goed te zien. Naast grote overstromingen, is er ook een impact voor de kerncentrale van Zaporizja. En uiteraard zijn er ook militaire en strategische consequenties. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Beelden tonen overstroomde straten in Cherson na vernieling dam - Zelensky: “Evacuatie aan Russische zijde faalt volkomen” (07/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, bij de door Russische troepen gecontroleerde stad Nova Kachovka, is een grote dam ingestort. Russische en Oekraïense autoriteiten beschuldigen elkaar ervan de dam te hebben opgeblazen. Op satellietbeelden is de enorme schade goed te zien. Naast grote overstromingen, is er ook een impact voor de kerncentrale van Zaporizja. En uiteraard zijn er ook militaire en strategische consequenties. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog. [naar artikel]


2. Live - ‘Waterpeil bij overstroomde rivier Kryvyi Rih gezakt’ • Von der Leyen spreekt Zelensky in Kiev (15/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - ‘Aanval tijdens evacuatie: moeder en twee kinderen overleden’ • Evacuatie Marioepol faalt opnieuw (06/03/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne (en de impact op België) hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


4. Geheime evacuatie van Duitse burgers uit Soedan mislukt, ook andere landen gaan over tot evacuatie burgers (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Duitse leger heeft geprobeerd om in het geheim Duitse burgers te evacueren uit het door geweld getroffen Soedan. Volgens de krant Der Spiegel ging het om 150 Duitsers, maar moest de operatie worden afgebroken door aanhoudende gevechten in de buurt van het vliegveld. Het nieuws kwam naar buiten nadat Japan als eerste land aankondigde over te gaan tot evacuatie van zijn burgers. [naar artikel]


5. Russische soldaten smeken om hulp in overstroomde en bevroren loopgraven: “Onze eenheid zal hier sterven nog voor ze de vijand heeft ontmoet” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor sommige eenheden aan het Oekraïense front is de situatie tijdens de winterse omstandigheden ronduit problematisch. Russische soldaten klagen in een video over bevroren loopgraven, gebrekkige bevoorrading en chantage van hun bevelhebbers. “Het is min 20 graden, onze mannen zullen simpelweg bevriezen en ziek worden - wie gaat er dan nog vechten?” [naar artikel]


6. President Zelensky kondigt verplichte evacuatie van Donetsk-regio aan: “Terreur is belangrijkste wapen van Russen” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense regering heeft besloten tot een verplichte evacuatie van alle burgers in de regio rond de oostelijke stad Donetsk. Dat heeft president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht aangekondigd. In het gebied vinden zware bombardementen plaats door de Russische troepen. [naar artikel]


7. Zelensky roept op tot evacuatie van alle burgers rond Donetsk (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in een videotoespraak de bevolking van Donetsk, in het oosten van het land, gevraagd om de regio te verlaten. In het gebied vinden er zware bombardementen plaats door de Russische troepen. “Er is een regeringsbeslissing genomen tot verplichte evacuatie”, zei de Oekraïense president. “In dit stadium van de oorlog, is terreur het belangrijkste wapen van de Russen”. [naar artikel]


8. ▶ Zelensky roept op tot evacuatie Donetsk-regio: ‘Hoe meer mensen vertrekken, hoe minder ze er kunnen doden’ (31/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Zelensky: evacuatie door Russen is ‘volledig mislukt’ • Oekraïne claimt terreinwinst bij Bachmoet (07/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!