Nee het is geen bier, wel een verfrissend, koolzuurhoudend drankje op basis van gember. Didier van cocktailbar Dogma testte 8 ginger beers en ging op zoek naar de juiste hoeveelheid pit en de ideale bellen. “Gemberbier is niet simpel om te maken.” [naar artikel]
“De beste spaghetti maak je nog altijd zelf”, zegt chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk. Maar soms moet het snel gaan en wil je toch een warme hap. Als hij dan toch moet kiezen uit tien supermarktmerken, dan is er maar één spaghetti bolognaise die de test vlot doorstaat. “Bijna al de rest smaakt ondermaats.” [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
Wie een snelle maaltijd klaar wil maken, zet ongetwijfeld al eens fishticks op het menu. Geliefd bij kinderen én volwassenen. Zijn vooral A-merken hun geld waard of zitten er ook degelijke vissticks tussen de huismerken? Wij lieten Luc Bellings 10 soorten uit de supermarkt proeven en verstopten er ook één vegetarische variant tussen. Welke fishstick komt als lekkerste uit de test? “Wat je hier ook voor betaalt, het is sowieso te veel.” [naar artikel]
Gember wordt al sinds de oudheid niet enkel in de keuken toegepast. Het is ook een populair huismiddeltje, zou wonderen doen voor de immuniteit en zelfs een natuurlijke vetverbrander zijn. Maar is dat ook echt zo? Wij vroegen het Michaël Sels, hoofddiëtist van UZ Antwerpen. “Met twee schilfers gember in je thee kom je er niet”, klinkt het. [naar artikel]
Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want [naar artikel]
Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan heeft voor ons negen gebruiksklare warme bearnaisesauzen geproefd. Kom hier te weten welke hij de beste vond. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij de seizoensklassieker tomaat-garnaal in Hasselt, Antwerpen, Leuven, Gent en Brugge. “Met zelfgemaakte mayonaise en kropsla erbij was dit zelfs een 10/10 geweest.” [naar artikel]
Onze zoektocht naar de ‘Beste bakker van Vlaanderen’ draait op volle toeren, en van al dat zoeken krijgt een mens wel eens honger. En zin in een koffiekoek. Maar welke kies je als je dat hele aanbod voro je ziet? Speel hieronder onze koffiekoekentinder en ontdek welke koffiekoek het populairst is in Vlaanderen. (En voor welke koffiekoek je dus vroeger moet opstaan op zondag, al had je dat misschien al gemerkt.) [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]
Weinig producten waarvan je in de supermarkt zoveel variaties en merken vindt als mosterd. Maar hoe kies je de beste kwaliteit? Kijk naar de ingrediëntenlijst, zo tipt sterrenchef Thijs Vervloet. En daarbij geldt: “Hoe korter die lijst, hoe beter.” Bij het proeven van 11 soorten milde mosterd kwamen de twee meest ambachtelijke merken dan ook het beste uit de test. [naar artikel]
Een beha die van onder je feestoutfit komt piepen? Nee, bedankt. Een plakbeha is de ideale oplossing onder een strapless jurk of top. Maar welke blijft tot de vroege uurtjes betrouwbaar? En vooral: welke ondersteunt een grote boezem? Onze redactrice onderwerpt vier merken aan een test en vindt — ongeveer toch — een winnaar. “Hij kleeft zo goed dat het pijn doet om hem uit te trekken.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]
Nu FNG, het moederbedrijf van onder meer Brantano, CKS en Fred & Ginger, failliet is verklaard raadt Test Aankoop af om nog te bestellen bij de winkels. De meeste filialen zijn al gesloten, maar online kan je nog met hoge kortingen producten bestellen. De kans dat die bestelling ook effectief geleverd wordt is volgens Test Aankoop klein. Dat schrijft VRT NWS. [naar artikel]
De Grote Test is deze week écht een grote test. Sterrenchef Danny Horseele van restaurant Horseele in Gent ging met zijn mes door liefst 34 pakjes ongezouten roomboter. Op zoek naar dé beste boter om mee te bakken of te serveren bij de paasbrunch. Zijn commentaar na deze botermarathon? “Geef me die beste nog eens, daar blijf je toch van eten? Een groot verschil met de slechtste. Die lijkt in een zeepcentrale gemaakt in de plaats van een melkerij. Ideaal voor wie van de dokter geen boter meer mag eten.” [naar artikel]
Je hebt melk, en je hebt de barista-versie, voor dat perfect schuimende laagje. Welke is de beste? Joke De Coninck is barista en uitbaatster van Black & Yellow Coffeebar in Antwerpen. Wekelijks stoomt ze meer dan honderd liter melk. Zij test blind zes soorten plantaardige baristamelk én verse koemelk. Ze proeft de melk koud, gestoomd en vervolgens ook in een cappuccino. [naar artikel]
12 januari is het internationale ‘Kiss A Ginger Day’, een ludieke feestdag waarop je elke roodharige die je tegenkomt een - in coronatijden virtuele - kus op de wang moet geven. Sinds 2009 is de dag een grote hit, heel wat rosse mensen vieren maar wat graag hun zeldzame haarkleur. Maar niet alle roodharigen zijn ook van nature ros. Weet jij wie wel en wie niet? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.