Wees dankbaar als er straks een fris glas bier op je terrastafeltje staat. Door de aanhoudende hitte is het moeilijker om dranken koud te bewaren en vallen koelkasten sneller uit. De telefoon van koeltechnici staat dezer dagen roodgloeiend. “We vragen vooraf of klanten wel ijsblokjes willen”, zegt de Antwerpse horeca-uitbater Serge De Groof, die uitlegt hoe de hittegolf ervoor zorgt dat je drankje op café misschien minder fris is. [naar artikel]
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en ‘First Dates”-barman Bram Van Geert van Quotes Antwerp leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]
Ervaren barmannen weten wat het is: haast elke dag worden ze geconfronteerd met klanten die zo origineel mogelijk om gratis drank vragen. Dat lukt soms, getuigen enkele anonieme cafébazen, maar alleen als je het op de juiste manier doet. Vuistregel? Gedraag je. [naar artikel]
De federatie van Belgische cafés komt met een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee drankjes betaalt, krijgt er één. Ofwel: ‘Helpy Hour’ in plaats van ‘Happy Hour’. Het opmerkelijke idee is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. “België lanceert initiatief om cafés te redden”, schrijft The New York Times. [naar artikel]
De federatie van Belgische cafés komt met een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee drankjes betaalt, krijgt er één. Ofwel: ‘Helpy Hour’ in plaats van ‘Happy Hour’. Het opmerkelijke idee is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. “België lanceert initiatief om cafés te redden”, schrijft The New York Times. [naar artikel]
Eindelijk, het is toch nog zomer geworden! De mussen vallen van het dak en alles in je lijf schreeuwt om verkoeling. Deze ijsklontjes zien er [naar artikel]
Het was echt ijsblokjesweer gisteren. Maar let op wat u in uw cola of gin-tonic gooit, want zo’n onschuldig kubusje bevroren water kan vol bacteriën zitten. Wie geen buikloop wil riskeren, pakt een ijsblokje uit een zak, zoals van de Icefactory uit Ranst. [naar artikel]
In de omgeving van Mechelen heeft een onweer afgelopen nacht lelijk huisgehouden. Er vielen hagelbollen zo groot als ijsblokjes uit de lucht. [naar artikel]
De regio rond Mechelen is de afgelopen nacht geteisterd door hevig onweer en hagelbuien. Volgens Gazet van Antwerpen zorgde dat vooral in de buurt van de Tervuursesteenweg in Mechelen-Zuid en Zemst tot schade. Er vielen hagelbollen zo groot als ijsblokjes uit de lucht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.