Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Wagnerbaas beschuldigt Russische legertop van aanval op zijn huurlingenleger en zweert wraak: “Geen militaire coup, wel mars voor gerechtigheid”

23/06/2023 - 22:04
"Jevgeni Prigozjin, baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft in een enkele video- en audioboodschappen zwaar uitgehaald naar de Russische minister van Defensie en de rest van de legertop. Hij trekt openlijk de Russische rechtvaardiging voor de oorlog in Oekraïne in twijfel en zweert zijn ‘vernietigde’ troepen te wreken. Hij spreekt daarbij van een “mars voor gerechtigheid”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wagnerbaas beschuldigt Russische legertop van aanval op zijn huurlingenleger en zweert wraak: “Geen militaire coup, wel mars voor gerechtigheid” (23/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Jevgeni Prigozjin, baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft in een enkele video- en audioboodschappen zwaar uitgehaald naar de Russische minister van Defensie en de rest van de legertop. Hij trekt openlijk de Russische rechtvaardiging voor de oorlog in Oekraïne in twijfel en zweert zijn ‘vernietigde’ troepen te wreken. Hij spreekt daarbij van een “mars voor gerechtigheid”. [naar artikel]


2. Commandant uit Russisch huurlingenleger vlucht grens over met Noorwegen en is bereid om te getuigen tegen Wagnerbaas (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een Russische man die naar eigen zeggen een hoge functie had in het huurlingenleger van de Wagnergroep, is de grens met Noorwegen overgevlucht en heeft er asiel aangevraagd. Dat melden de Noorse autoriteiten vandaag. Andrey Medvedev zou bereid zijn om te getuigen tegen zijn ex-baas Jevgeni Prigozjin. Volgens de onafhankelijke ngo Gulagu.net is het de eerste keer dat een voormalig commandant van de Wagnergroep naar Europa vlucht. [naar artikel]


3. Wagnerbaas Prigozjin zweert “wraak” op legertop na aanval op zijn huurlingenleger (24/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Jevgeni Prigozjin, baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft in een enkele video- en audioboodschappen donderdag zwaar uitgehaald naar de Russische minister van Defensie en de rest van de legertop. Hij trekt openlijk de Russische rechtvaardiging voor de oorlog in Oekraïne in twijfel en zwoer zijn “vernietigde” troepen te wreken. Iets later trok hij de Russische stad Rostov aan de Don binnen en nam er de controle over. [naar artikel]


4. Wagnerbaas verraden door vertrouweling: “Pogingen van Kremlin om huurlingenleger te ontbinden slagen deels” (21/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Wagnergroep beschuldigt twee commandanten van het huurlingenleger van verraad. Ze zijn overgelopen naar een privémilitie die gelinkt wordt aan het Russische ministerie van Defensie, de nemesis van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin. Extra pijnlijk: één van de twee was een echte vertrouweling van Prigozjin. [naar artikel]


5. Vrouw Zelensky eist speciaal tribunaal voor oorlogsmisdaden Rusland: “Gerechtigheid voor Oekraïne is gerechtigheid voor de wereld” (22/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense presidentsvrouw Olena Zelenska roept op om Rusland voor een speciaal tribunaal ter verantwoording te roepen voor mensenrechtenschendingen in de oorlog in Oekraïne. “De overwinning van Oekraïne wordt de overwinning van de mensenrechten op wetteloosheid, marteling en vernieling. Daarom is gerechtigheid voor Oekraïne gerechtigheid voor de hele wereld”, zei ze woensdag in een videoboodschap aan de Verenigde Naties. [naar artikel]


6. Wagnerbaas beschuldigt generale staf Russisch leger van verraad (21/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het hoofd van de Russische paramilitaire groep Wagner heeft de generale staf van het leger van zijn land beschuldigd van verraad omdat het leger weigert uitrusting te leveren aan zijn huurlingen aan het front in Oost-Oekraïne. [naar artikel]


7. Live - Wagnerbaas Prigozjin beschuldigt Rusland van raketaanval en verklaart eigen ministerie van Defensie de oorlog (23/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Poetin beschuldigt Wagnerbaas Prigozjin in tv-toespraak van verraad: ‘Een mes in de rug’ (24/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Na gruwelijke moord op Syrische deserteur: wat weten we over het Russische huurlingenleger van de Wagner Groep? (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Onderzoek naar een gruwelmoord in Syrië geeft nieuw inzicht in de praktijken van het beruchte Russische huurlingenleger van de Wagner Groep.... [naar artikel]


10. Waarom aast deze politicus, gelinkt aan het Russische Wagner-huurlingenleger, op een Belgisch visum? (28/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!