Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Waarom stoomt militieleider Jevgeni Prigozjin plots op naar Moskou?

24/06/2023 - 19:37
"De afgelopen 24 uur kreeg de Russisch-Oekraïense oorlog een dramatische wending. De Wagner-troepen van Jevgeni Prigozjin vielen de Russische stad Rostov binnen en zetten vervolgens met 400 voertuigen koers naar Moskou. Wat weten we ondertussen over deze dolle dag? "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom stoomt militieleider Jevgeni Prigozjin plots op naar Moskou? (24/06/2023 - Het Belang van Limburg)

De afgelopen 24 uur kreeg de Russisch-Oekraïense oorlog een dramatische wending. De Wagner-troepen van Jevgeni Prigozjin vielen de Russische stad Rostov binnen en zetten vervolgens met 400 voertuigen koers naar Moskou. Wat weten we ondertussen over deze dolle dag? [naar artikel]


2. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Zoon van Kremlin-woordvoerder vocht mee met Wagner, beweert militieleider Prigozjin (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens de leider van de Russische privémilitie Wagner, Jevgeni Prigozjin, heeft de zoon van Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov met zijn groep meegevochten in Oekraïne. Peskov, die een vertrouweling is van de Russische president Vladimir Poetin, zou Prigozjin zelf hebben gepolst over de deelname van zijn zoon aan de oorlog. [naar artikel]


4. Waarom Jevgeni Prigozjin, de topman van het Wagner-leger, Poetin weleens zou kunnen uitdagen (03/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Waarom Wagner-baas Jevgeni Prigozjin nog leeft? Omdat Poetin hem voor iets anders nodig heeft (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de geruchtenmolen wil dat de Tsjetsjeense stokebrand Ramzan Kadyrov ten prooi is gevallen aan een vergiftigingspoging, rijst de vraag waarom Jevgeni Prigozjin nog leeft. De baas van de Wagner-groep heeft nog meer vijanden dan Kadyrov — en zou normaal gezien al lang uit één of ander raam gevallen zijn met al zijn scheldpartijen en zijn povere oorlogsprestaties. Maar hij heeft een goede levensverzekering, zo blijkt: iets wat president Vladimir Poetin maar moeilijk kan missen. [naar artikel]


6. ANALYSE. Waarom Elon Musk de Jevgeni Prigozjin van de Verenigde Staten aan het worden is (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of er geen onderzoek moet komen tegen Elon Musk vanwege landverraad, zo klinkt het op diens eigen medium X — het vroegere Twitter. Hij saboteerde Oekraïense aanvallen, had daar contact over hoog in het Kremlin en lekte ook vertrouwelijke informatie. Musk lijkt eigenlijk meer en meer op Jevgeni Prigozjin toen die nog de adder aan de borst van Poetin was. We leggen uit waarom we dat beweren, wat Musk zou moeten onthouden van Prigozjins lot en wie dan wel die hooggeplaatste Rus is met wie hij soms praat. [naar artikel]


7. Huurlingenbaas, oppertrol en de ‘chefkok van Poetin’: Jevgeni Prigozjin (61) is het allemaal (18/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Het staat vast: ‘Poetins kok’ Jevgeni Prigozjin rekruteert gedetineerden in Russische gevangenissen (16/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: “In de hel zullen wij de besten zijn” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!