Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom Wagner-baas Jevgeni Prigozjin nog leeft? Omdat Poetin hem voor iets anders nodig heeft

07/03/2023 - 09:15
"Nu de geruchtenmolen wil dat de Tsjetsjeense stokebrand Ramzan Kadyrov ten prooi is gevallen aan een vergiftigingspoging, rijst de vraag waarom Jevgeni Prigozjin nog leeft. De baas van de Wagner-groep heeft nog meer vijanden dan Kadyrov — en zou normaal gezien al lang uit één of ander raam gevallen zijn met al zijn scheldpartijen en zijn povere oorlogsprestaties. Maar hij heeft een goede levensverzekering, zo blijkt: iets wat president Vladimir Poetin maar moeilijk kan missen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Was getekend Jevgeni Prigozjin: de brieven van de Wagnerbaas aan de wereld (31/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. KIJK. Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin “voor het eerst in het openbaar gezien” sinds muiterij (19/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De baas van het Russische huurleger Wagner, Jevgeni Prigozjin (62), zou voor het eerst in het openbaar zijn gespot sinds zijn gewapende muiterij van vorige maand. Een video doet momenteel de ronde waarin te zien is hoe Prigozjin een bezoek brengt aan zijn huurlingen in Wit-Rusland. Hij benadrukt dat Wagner voorlopig niet meer in Oekraïne zal vechten. De beelden zijn niet onafhankelijk geverifieerd. [naar artikel]


4. Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin "in besloten kring" begraven in Sint-Petersburg (29/08/2023 - VRT NWS)

Zes dagen na de vliegtuigcrash is Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin in Sint-Petersburg begraven. Dat meldt zijn eigen persdienst. De begrafenis zou "in besloten kring hebben plaatsgevonden" op het Porochovskoje-kerkhof. Het Kremlin had op voorhand al laten weten dat het niet op de hoogte was van de begrafenis, en dat president Vladimir Poetin die niet zou bijwonen. [naar artikel]


5. Waarom Jevgeni Prigozjin, de topman van het Wagner-leger, Poetin weleens zou kunnen uitdagen (03/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Waarom Wagner-baas Jevgeni Prigozjin nog leeft? Omdat Poetin hem voor iets anders nodig heeft (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de geruchtenmolen wil dat de Tsjetsjeense stokebrand Ramzan Kadyrov ten prooi is gevallen aan een vergiftigingspoging, rijst de vraag waarom Jevgeni Prigozjin nog leeft. De baas van de Wagner-groep heeft nog meer vijanden dan Kadyrov — en zou normaal gezien al lang uit één of ander raam gevallen zijn met al zijn scheldpartijen en zijn povere oorlogsprestaties. Maar hij heeft een goede levensverzekering, zo blijkt: iets wat president Vladimir Poetin maar moeilijk kan missen. [naar artikel]


7. Huurlingenbaas, oppertrol en de ‘chefkok van Poetin’: Jevgeni Prigozjin (61) is het allemaal (18/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: “In de hel zullen wij de besten zijn” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator. [naar artikel]


9. Ooit maakte hij maaltijden voor Russische kinderen, nu kan hij mogelijk Poetin uitdagen: dit is Wagner-baas Jevgeni Prigozjin (03/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Hij keek toe terwijl zijn personeel een serveerster verkrachtte met een fles likeur: hoe Wagner-baas Jevgeni Prigozjin machtig werd als chef van Poetin (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Langlaufer. Hotdogverkoper. Restaurantuitbater. Zakenman. Huurlingenbaas. Wagner-leider Jevgeni Viktorovitsj Prigozjin (61) was het allemaal. In dit portret schetsen we hoe de ordinaire straatcrimineel het schopt tot de ‘chef van Poetin’ en zo enorm rijk en invloedrijk wordt. Terwijl hij wereldleiders ontvangt in zijn luxerestaurant, gebeuren er in de keuken wreedheden die elke verbeelding tarten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!