Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) heeft de Inspectie van Financiën drie keer om advies gevraagd rond de financiering van het Vlaams Culinair Centrum in Antwerpen, telkens zonder positief resultaat. Er kleeft nochtans een stevig prijskaartje van 38 miljoen euro aan het hele project. [naar artikel]
Het Loodswezen in Antwerpen wordt een Vlaams Culinair Centrum. In het beschermde gebouw langs de Schelde komen behalve een restaurant onder meer een kooklab voor chefs, een microbrouwerij en winkels. [naar artikel]
17:41 Het parlement hoort volgende week de leden van het Monitoringcomité, de begrotingswaakhond, over haar kritiek op de manier waarop de regering-Michel de begroting heeft opgesteld. [naar artikel]
14:13 De begrotingswaakhond weigert de meerjarenbegroting van de populistische regering te bekrachtigen omdat de groeiprognoses 'veel te optimistisch zijn'. Maar Rome zet de hakken in het zand en blijft bij... [naar artikel]
10:16 Ex-minister van Financiën, Steven Vanackere (CD&V), is benoemd bij de Hoge Raad Financiën. Dat blijkt uit een publicatie in het Belgisch Staatsblad. [naar artikel]
13:33 De verwittiging komt er enkele dagen voor de Conservatieve partij bekendmaakt wie Theresa May opvolgt als leider van de tory's en Brits premier: Boris Johnson of Jeremy Hunt. Die krijgt meteen het bre... [naar artikel]
15:05 De regering-De Croo moet vanaf volgend jaar opnieuw het begrotingstekort gaan afbouwen. Dat adviseert de Hoge Raad van Financiën aan de regering met het oog op de indiening van de meerjarenbegroting b... [naar artikel]
12:49 De Inspectie Financiën stelde al meermaals kritische vragen bij de contracten tussen de federale overheid en Bpost. De gunning van het beheer van de overheidsrekeningen gebeurt al jaren zonder de conc... [naar artikel]
11:08 Het grootste deel van de inspanning om het begrotingstekort te verminderen moet al in 2025 en 2026 worden geleverd, zegt de Hoge Raad van Financiën. [naar artikel]
Vandaag woedt het debat of het Vlaams Culinair Centrum (VCC) dat tegen 2028 in Antwerpen neerstrijkt en 46 miljoen euro zal kosten, echt nodig is of niet. Steeds meer partijen trekken de keuze van Zuhal Demir voor Antwerpen én voor dit project in twijfel. “Maar we mogen onze Vlaamse specialiteiten echt trots in de kijker durven zetten", verdedigt chef Wouter Keersmaekers het idee. Waarom hebben we zo’n centrum nodig? En waaruit bestaat ons culinair erfgoed? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.