Vakantiegangers die deze zomer naar Italië gaan zijn waarschijnlijk wat meer kwijt voor een klassieke pizza. De prijzen van de ingrediënten van een Napolitaanse pizza Margherita gingen in juni twee keer zo hard omhoog op jaarbasis vergeleken met de totale inflatie in het land, berekende persbureau Bloomberg. [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]
In Italië en Spanje maken olijfboeren zich grote zorgen over de oogst deze zomer. Door de aanhoudende hitte en droogte van de afgelopen maanden dreigt de productie beduidend lager te zijn dan afgelopen jaren, waarschuwt de Spaanse minister van Landbouw. Doordat het conflict in Oekraïne ook de export van zonnebloemolie verstoort, wordt verwacht dat de prijs van plantaardige oliën de komende maanden de lucht in zal schieten. [naar artikel]
Olijfolie is al een kwart duurder dan bij het begin van dit jaar. De prijsstijging is het gevolg van de droogte die de landen van de Middellandse Zee treft. De productie in Griekenland, Italië en Tunesië – en in mindere mate Spanje, dat ‘s werelds grootste producent van olijfolie is – dreigt daardoor een scherpe […] The post Olijfolie al kwart duurder dan begin 2017 appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal —... [naar artikel]
15:55 Door de extreme hitte in Zuid-Europa komt de olijvenoogst in het gedrang. De kans is groot dat producenten minder olijfolie kunnen maken, wat de prijs opdrijft. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.