Als je kippen al eitjes leggen in deze vrieskou, dan haal je ze na een werkdag gegarandeerd helemaal bevroren uit het hok. Maar mag je ze dan eigenlijk nog opeten? Hans Levain, verantwoordelijke bij zorgboerderij De Ark van Pollare, weet raad. [naar artikel]
Steeds meer Vlamingen houden kippen, die hen steevast trakteren op eitjes in de achtertuin. Maar die kippen zelf zijn natuurlijk niet gratis. Hoelang duurt het voor je de prijs van de dieren, het hok, de ren, voeding en aanverwanten hebt terugverdiend? Christophe Berton van kenniscentrum Kukuluku maakt voor ons de optelsom. [naar artikel]
Meimaand, eimaand! En dan denk je misschien aan heerlijke eitjes bij de brunch. Maar: hoeveel eitjes mag je nu per week? Zijn eitjes gezond? En hoe... [naar artikel]
Bruine eieren zijn vaak populairder dan witte, terwijl ze niet gezonder zijn. Het Nederlandse tv-programma Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat supermarkten van dat idee wel eens durven te profiteren. De meerderheid van de mensen verkiezen bruine eitjes over witte. In het tv-programma legt de eigenaar van kippenbedrijf Kipster uit dat dat komt doordat de eerste […] Het bericht Bruine eitjes niet gezonder dan witte, maar wel duurder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een Britse man beweerde deze week op BBC Radio Scotland dat een spin hem in zijn teen had gebeten tijdens een cruise. Meer nog het dier had ook eitjes gelegd met alle gevolgen van dien. Eentje was volgens de man uitgekomen waarna de jonge spin zich een weg naar buiten zou hebben proberen te eten. Het verhaal ging viraal op social media en veel mensen rilden bij het idee dat hen dit ook zou kunnen overkomen. Maar kan een spin effectief eitjes in ons lichaam leggen zoals een parasiet, of gaat het hier om een broodjeaapverhaal? Bioloog Wietse Chanet vertelt onze de waarheid. [naar artikel]
Het strand van Mexico is opnieuw bedolven onder de vele schildpadden die jaarlijks hun eitjes komen leggen tijdens de maanden augustus en september. Er wordt verwacht dat er zo’n 15 miljoen eieren zullen gelegd worden. [naar artikel]
Vanaf 15 november moet alle pluimvee opgehokt worden omdat de vogelgriep circuleert in ons land. Dus ook de kippen die bij particulieren in de tuin scharrelen. Maar wat als je dat niet doet? Komen er controles met hoge boetes? Mogen we dan nog van de eitjes eten? En wat met de eenden, fazanten, duiven of eenden? Ook op hok? [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
Voor de eitjes, om het keukenafval te helpen verwerken of gewoon omdat ze mooi en leuk gezelschap zijn in de tuin. Afhankelijk van de reden waarom je kippen wilt houden, is het goed na te denken over welk ras je kiest. “Een gewone legkip levert je zo’n driehonderd eitjes per jaar, dat is best veel voor een klein gezin”, zegt dierendokter Rob Lückerath. “Sommige rassen zijn heel aanhankelijk en kunnen een goede kindervriend worden.” Enkele populaire rassen op een rijtje. [naar artikel]
Vanaf 15 november moet alle pluimvee opgehokt worden omdat de vogelgriep circuleert in ons land. Dus ook de kippen die bij particulieren in de tuin scharrelen. Maar wat als je dat niet doet? Komen er controles met hoge boetes? Mogen we dan nog van de eitjes eten? En wat met de eenden, fazanten, duiven of eenden? Ook op hok? [naar artikel]
Om de plaag van de steekmuggen of knijten in te dijken die het gebied Kalkense Meersen-Donkmeer sedert weken teisteren pompt men sedert zaterdag water in het overstromingsgebied om te verhinderen dat de muggen in het slib nog eitjes leggen. [naar artikel]
In De Ark van Pollare vangen Els en Hans 'uitgelegde' kippen op, en geven ze een mooie oude dag. De ex-batterijkippen kunnen er vrij rondlopen in een grote weide, in afwachting dat ze worden opgehaald en een definitieve thuis krijgen. [naar artikel]
Van eitjes rapen tot eitjes eten: de BV's genoten met volle teugen van het paasfeest, maar ze speelden ook met Snapchat-filters en toonden zichzelf aan hun volgers als konijntjes. Een overzicht. [naar artikel]
Vlamingen krijgen elke dag PFOS-stofjes in hun lichaam, door eitjes te eten, melk te drinken, vis en vlees te consumeren. Onderzoek van de UAntwerpen toont nu aan dat de consumptienormen van kippeneieren werden overschreden in een straal van vijftien kilometer rond de fabriek van 3M in Zwijndrecht. Maar wat betekent dat voor jou? Mag je nog eitjes eten uit eigen tuin, ook als je ver buiten Zwijndrecht woont? [naar artikel]
Een intrieste foto op Twitter van een verwarde groene zeeschildpad die haar eitjes achterlaat op de tarmac van een luchthaven, gaat de wereld rond.... [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
Bij Pasen hoort eitjes rapen, maar wat mag er nu precies? Mogen de grootouders mee komen zoeken? [naar artikel]
Met Pasen komen niet enkel de chocolade eitjes op tafel, maar ook de gewone: zachtgekookt, hardgekookt of ergens halfweg. Alle tips over hoe je een eitje kookt, hoelang de klok moet tikken én hoe je eitjes best bewaart. [naar artikel]
In België duiken op verschillende plaatsen eitjes van tijgermuggen op. Dat meldt het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). Via autosnelwegen en snelwegparkings komen de tijgermuggen naar ons land. Langs drie snelwegparkings in Namen, Luik en West-Vlaanderen zijn zelfs bijna 200 eitjes gevonden. De tijgermug komt oorspronkelijk uit Azië, maar komt ook al meer dan 20 jaar voor in het zuiden van Frankrijk. [naar artikel]
Kom al helemaal in de paassfeer met het versieren van een paasboom of het zoeken naar eitjes en de paashaas. Liever iets anders dan chocolade op het menu? Pascale Naessens serveert cheesecake. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.