Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]
3.009 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het federaal parlement, dat naar aanleiding van de nationale feestdag zijn deuren had geopend voor geïnteresseerden. Een aangeduid parcours leidde de bezoekers van de Kamer van Volksvertegenwoordigers naar de Senaat, via verschillende commissie-vergaderzalen. Langsheen het parcours beantwoordden gidsen vragen. Bezoekers konden ook een quiz oplossen. Dit jaar […] Het bericht Nationale feestdag – Zo’n 3.000 mensen bezoeken federaal parlement op nationale feestdag verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De vuurwerkmeesters Van Cleemput hebben vrijdagavond zo’n 100.000 vuurwerkpijlen afgestoken voor de ogen van het koningspaar, hun drie oudste kinderen Elisabeth, Gabriel et Emmanuel, en de verschillende duizenden mensen die zich op het Paleizenplein hadden verzameld. Het pyrotechnisch spektakel betekende meteen de afsluiter van de nationale feestdag. Het vuurwerkspektakel opende dit jaar met “The Great […] Het bericht Nationale feestdag – Vuurwerk sluit nationale feestdag af verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België. [naar artikel]
Vlaams Belang heeft vandaag aan het stadhuis van Brussel actie gevoerd om van 11 juli, de Vlaamse feestdag, een wettelijke feestdag te maken.... [naar artikel]
Vlaams Belang heeft vandaag aan het stadhuis van Brussel actie gevoerd om van 11 juli, de Vlaamse feestdag, een wettelijke feestdag te maken.... [naar artikel]
Nu de temperaturen weer ietsje lager zijn is het soep- en stoofpotjesweer volop aangebroken. Onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kozen daarom voor het weekmenu deze week herfstige klassiekers die ze voorzien van een eigen twist. Voor amper 18,60 euro kook je voor vier personen vijf gerechten. Aan tafel! [naar artikel]
Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.” [naar artikel]
Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.