Chocolatier Dominique Persoone raakte donderdag bijna voor 55.000 euro aan pralines kwijt aan een Franse oplichtersbende. “Ze hadden de mailbox van Action gehackt en deden zich voor als een manager van het hoofdkantoor die een grote bestelling plaatste voor hun topleveranciers.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone raakte donderdag bijna voor 55.000 euro aan pralines kwijt aan een Franse oplichtersbende. “Ze hadden de mailbox van Action gehackt en deden zich voor als een manager van het hoofdkantoor die een grote bestelling plaatste voor hun topleveranciers.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone raakte donderdag bijna voor 55.000 euro aan pralines kwijt aan een Franse oplichtersbende. “Ze hadden de mailbox van Action gehackt en deden zich voor als een manager van het hoofdkantoor die een grote bestelling plaatste voor hun topleveranciers.” [naar artikel]
Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]
Na vader Dominique, pakt nu ook zoon Julius Persoone uit met opmerkelijke pralines. Hij maakte er eentje met kunstmatig speeksel. Niet om straf uit de hoek te komen, wel voor het digitale gastronomische evenement ‘Eating the gap’ waarbij bekende chefs van over de hele wereld innovatieve manieren voorstellen om voeding te bereiden. Zijn praline is bedoeld om mensen met keelkanker te helpen. “Een deel van die patiënten moet het strottenhoofd operatief laten verwijderen”, vertelt hij. “Zo maken ze veel minder speeksel aan, wat ook als gevolg heeft dat ze veel minder goed kunnen proeven. Door in de praline een laagje kunstmatig speeksel – een mengsel van water en zouten – te voorzien, is dat probleem opgelost. Zodra ze er in bijten, komt het vrij en helpt het hen om de praline te proeven zoals u en ik dat kunnen. Qua smaak ging ik voor een vulling van aardbei en munt omdat uit tests ook blijkt dat ze net die smaken nog het moeilijkste kunnen waarnemen. Als ik de mensen mag geloven die het probeerden, slagen ze daar nu wel in.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone heeft nog maar net zeilend de oceaan overgestoken, nu zit hij in zijn atelier in Brugge klaar om acht pralines met kersen-likeur te proeven. Of voor de kenners van de klassieke keuken: cerisettes. [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Wereldster Billie Eilish (21), die vorig weekend op Pukkelpop speelde, nam tijdens haar verblijf in ons land de tijd om wat lokale specialiteiten te proeven. Zo kocht ze onder meer vegan pralines bij niemand minder dan Dominique Persoone (54). “Een hele eer”, reageert hij trots. [naar artikel]
Wereldster Billie Eilish (21), die vorig weekend op Pukkelpop speelde, nam tijdens haar verblijf in ons land de tijd om wat lokale specialiteiten te proeven. Zo kocht ze onder meer vegan pralines bij niemand minder dan Dominique Persoone (54). “Een hele eer”, reageert hij trots. [naar artikel]
De Amerikaanse superster Billie Eilish (21) gaf vorige week niet alleen een optreden op Pukkelpop, ze maakte van haar passage in ons land ook gebruik om wat lekkers te kopen bij Dominique Persoone (54). Ook al had de chocolatier dat niet meteen zelf door. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.