Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Na Russische aanvallen op Oekraïense havens: "Nood aan betere luchtverdediging is groot"

26/07/2023 - 09:53
"Oekraïne heeft nood aan betere luchtafweersystemen voor zijn zee- en rivierhavens, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens. Sinds het aflopen van de graandeal heeft Rusland verschillende luchtaanvallen uitgevoerd op de havens, die belangrijk zijn voor de Oekraïense graanexport. Vandaag komen Oekraïne en de NAVO opnieuw bijeen over de kwestie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Na Russische aanvallen op Oekraïense havens: "Nood aan betere luchtverdediging is groot" (26/07/2023 - VRT NWS)

Oekraïne heeft nood aan betere luchtafweersystemen voor zijn zee- en rivierhavens, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens. Sinds het aflopen van de graandeal heeft Rusland verschillende luchtaanvallen uitgevoerd op de havens, die belangrijk zijn voor de Oekraïense graanexport. Vandaag komen Oekraïne en de NAVO opnieuw bijeen over de kwestie. [naar artikel]


2. Live - Zelensky looft luchtverdediging na zware Russische aanvallen (17/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Zelensky dringt aan op extra internationale hulp voor luchtverdediging om havens te kunnen beschermen (03/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Pro-Russische hackers leggen websites Nederlandse havens plat en eisen aanvallen op (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pro-Russische hackers hebben afgelopen week de websites van Nederlandse havens bestookt met digitale aanvallen waardoor de websites uren tot dagen plat lagen. Dat schrijft het Nederlandse nieuwssite ‘RTL Nieuws’. De groep NoName057(16) eist de aanvallen op en hint erop dat dit een reactie is op het Nederlandse voornemen om Zwitserse tanks te kopen voor Oekraïne. [naar artikel]


5. Aanvallen op Russische havens en bruggen moeten Oekraïne meer slagkracht geven voor offensief op land (07/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Met hun aanvallen op Russische havens en bruggen geven de Oekraïners een krachtig signaal: we gaan achter jullie bevoorrading aan (07/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Grote vragen bij Russische luchtverdediging: hoe kunnen Oekraïense drones 600 kilometer ongestoord over Russisch grondgebied vliegen? (06/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Russische bommen uit de Sovjettijd glippen door de Oekraïense luchtverdediging: ‘Ik kon niet geloven wat ik zag’ (28/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. LIVE. Oekraïne haalt opnieuw Russische drones neer boven Kiev - Zelensky dringt aan op bijkomende internationale hulp voor luchtverdediging (03/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense luchtafweer heeft in de nacht op donderdag een vijftiental kamikazedrones neergehaald die hoofdstad Kiev viseerden. Volgens de informatie die momenteel beschikbaar is, zijn er “geen slachtoffers of schade.” Na herhaaldelijke Russische aanvallen op Oekraïense haveninfrastructuur en graandepots heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky opgeroepen tot bijkomende internationale steun bij de luchtverdediging. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


10. Live - VK: ‘Oorlog kan Russische luchtmacht op lange termijn verzwakken’ • Britse defensieminister praat met Zelensky over luchtverdediging (28/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!