Vanaf 1 januari 2024 mag je voedseloverschotten niet meer bij het restafval gooien. Ofwel geef je ze mee met het gft, ofwel composteer je ze. Maar hoe doe je dat dan het best? Wat mag je wel en niet composteren? Lieven David, specialist bij Velt, een non-profitorganisatie voor iedereen die ecologisch aan de slag wil in huis, tuin en keuken, zet bouwsite Livios en jou op de goede weg. [naar artikel]
Over wat je wel en niet thuis mag composteren, bestaan veel misvattingen. Hoog tijd dus om er enkele de wereld uit te helpen, want vanaf begin 2024 gooien we bij voorkeur geen voedseloverschotten meer bij het restafval. Bouwsite Livios ging daarom te rade bij Vlaco, de organisatie die in Vlaanderen instaat voor de kwaliteitsopvolging van composteringsinstallaties en de correcte communicatie omtrent thuis composteren. [naar artikel]
Over wat je wel en niet thuis mag composteren, bestaan veel misvattingen. Hoog tijd dus om er enkele de wereld uit te helpen, want vanaf begin 2024 gooien we bij voorkeur geen voedseloverschotten meer bij het restafval. Bouwsite Livios ging daarom te rade bij Vlaco, de organisatie die in Vlaanderen instaat voor de kwaliteitsopvolging van composteringsinstallaties en de correcte communicatie omtrent thuis composteren. [naar artikel]
In de Verenigde Staten proberen een aantal startups rond voedseloverschotten nieuwe zakelijke modellen uit te bouwen. Dat zegt Heather Haddon, redacteur van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Aan verkopers van voeding en restaurants bieden deze activiteiten de mogelijkheid een gedeelte van hun investeringen in voorraden te recupereren. Op die manier krijgt de sector […] The post Startups krijgen voedseloverschotten toch nog verkocht appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Voedseloverschotten, leerlingen van het Sint-Jozefcollege in Turnhout en bezoekers van T’ANtWOORD: ziedaar de ingrediënten voor een succesvolle wintermaaltijd. [naar artikel]
Koken met restjes, het is een erg effectieve manier om voedseloverschotten weg te werken. In Nederland gebeurt het nu ook met succes in de supermarkt. De Plus-supermarkt in het Nederlandse Winterswijk heeft een erg doeltreffende en populaire manier gevonden om de berg voedseloverschotten te verkleinen. Kok Sander-Jan Bats bereidt elke dag ongeveer 100 verse maaltijden […] [naar artikel]
Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop... [naar artikel]
In Zuid-West-Vlaanderen richten veertien gemeenten samen een distributieplatform op voor voedseloverschotten. Vers voedsel dat supermarkten anders zouden weggooien, kan op die manier verdeeld worden via sociale organisaties. Het is tegelijk ook een activeringsproject dat enkele mensen naar de reguliere arbeidsmarkt moet leiden. [naar artikel]
Deze week is het week van de vrijwilliger. Elke dag maakt één van onze redacteurs zich nuttig door een vorm van vrijwilligerswerk uit te voeren.... [naar artikel]
Duizend ton voedseloverschotten in de vorm van 530.821 maaltijden of voedselpakketten. Dat kon het project Foodsavers Gent op twee jaar tijd schenken aan mensen in armoede. Dat maakten de Gentse schepenen Rudy Coddens en Tine Heyse deze namiddag bekend in het dagactiviteitencentrum De Moester, één van de 106 sociale organisaties waarover de voedselrestjes werden herverdeeld. […] Het bericht Foodsavers Gent herverdeelt 1.000 ton voedseloverschotten in twee jaar tijd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.