Gazet van Antwerpen

07/08/2023 - 05:37
"KV Mechelen kwam gisteren in zijn eerste thuismatch van het seizoen dicht bij een punt tegen AA Gent, maar uitgerekend Rob Schoofs miste tegen zijn ex-club in blessuretijd een strafschop. “Zo dicht kan het bij elkaar liggen in het voetbal.”"

1. Gemiste strafschop in blessuretijd breekt Malinwa zuur op: “Zo dicht kan het bij elkaar liggen in voetbal” (07/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

KV Mechelen kwam gisteren in zijn eerste thuismatch van het seizoen dicht bij een punt tegen AA Gent, maar uitgerekend Rob Schoofs miste tegen zijn ex-club in blessuretijd een strafschop. “Zo dicht kan het bij elkaar liggen in het voetbal.” [naar artikel]

2. De gemiste kansen tegen Antwerp, de gemiste strafschop van Vanzeir en de rode kaart van Machida: zo zag Union Club alsnog terugkeren (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union leek lang op weg om iedereen - en dan vooral Club Brugge - een neus te zetten en als promovendus kampioen te worden. Maar naar het einde toe begon blauw-zwart langzaam aan de achterstand te knabbelen, om er uiteindelijk in de Champions' play-offs op en over te gaan. Waar heeft Union de titel laten liggen? In bovenstaande video ziet u de momenten die Club alsnog op het goeie spoor hielpen. [naar artikel]

3. De verlosser komt pas in blessuretijd: Brazilië beukt pas in blessuretijd Costa Ricaanse deur open (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Brazilië heeft zich niet laten verrassen door Costa Rica, maar veel scheelde het niet. Pas in de 91ste minuut tikte Coutinho de verlossende 1-0 binnen, aan het einde van de blessuretijd kwam daar nog de 2-0 van Neymar bij. De Seleçao begint met vier op zes aan het WK, maar schitterde nog niet. [naar artikel]

4. Ook Manchester United verliest voor het eerst: Fernandes is antiheld met gemiste penalty in blessuretijd (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Manchester United heeft zaterdagmiddag zijn eerste competitienederlaag geleden. Thuis tegen Aston Villa gingen Ronaldo en co met 0-1 de boot in. In de absolute slotfase miste Bruno Fernandes vanop de stip nog de gelijkmaker. [naar artikel]

5. LIVE: Bolat kroont zich tot held van Antwerp en pakt strafschop in blessuretijd! (1-1) (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Aftrap 14u30 Sclessin Ref: Bart Vertenten Rechtstreeks duel in strijd om PO1 [naar artikel]

6. Antwerp blijft met lege handen achter tegen Frankfurt na strafschop in blessuretijd (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp is zijn Europa League-campagne in mineur gestart. Het verloor thuis van Frankfurt en blijft achter met 0 op 6. De Great Old kreeg na rust een paar goeie kansen, maar liet die liggen. Door een late en knullige penaltyfout van Almeida was de zure nederlaag een feit. [naar artikel]

7. Discutabele strafschop in blessuretijd bezorgt Tongeren een gigantische kater (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Na een uur leek het voor Tongeren niet meer mis te kunnen gaan in Berchem, maar een goal uit de kluts en een elfmeter diep in de blessuretijd verknalden het feestje. “We hebben in onze eigen voet geschoten”, aldus een zwaar ontgoochelde Lennert Vandecaetsbeek. Uitslag: 2-2. [naar artikel]

8. Omstreden VAR-strafschop nekt bewonderenswaardig Genk in blessuretijd (24/07/2022 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk leed op de openingsspeeldag een pijnlijke nederlaag (3-2) op het veld van titelverdediger Club Brugge. Pijnlijk, omdat een bewonderenswaardig Racing veel meer verdiende maar op een sterke Mignolet stuitte én in blessuretijd genekt werd door een omstreden VAR-strafschop. [naar artikel]

9. LIVE. Tuur Dierckx mist strafschop in blessuretijd. Eupen pakt drie belangrijke punten (0-1) (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

• ‘t Kuipke [naar artikel]

10. Tuur Dierckx mist strafschop in blessuretijd waardoor Westerlo in eigen huis verliest van Eupen (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hekkensluiter Eupen heeft in het Westelse Kuipje drie belangrijke punten uit de brand gesleept. Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Er viel weinig doelgevaar te noteren, maar toch bleef het spannend tot op het einde. Een bleek Westerlo moest uiteindelijk de duimen leggen tegen een gretiger voetballend Eupen. De vinnige Isaac Nuhu bekroonde de inzet van zijn team in minuut 84 met een fraaie krul in de verste hoek. Westerlo kreeg in blessuretijd nog wel een unieke kans om op gelijke hoogte te komen, maar doelman Moser kroonde zich tot matchwinnaar dor de strafschop van Tuur Dierckx te stoppen. [naar artikel]